• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Sarajevu stative i zvižduci

Fudbaleri Sarajeva pobijedili u prvom pretkolu Lige Evrope Libertas 1:0 (1:0), ali su domaći navijači s Koševa zvižducima ispratili bordo tim.

 LE (kval): Sarajevu stative i zvižduci  Izvor: MONDO

Vicešampion Bosne i Hercegovine u četvrtak uveče na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" nije riješio pitanje prolaska u narednu fazu Lige Evrope protiv predstavnika San Marina (1:0). Boljeg iz ovog duela očekuje pobjednik duela između estonske Flore i albanskog Kukesija. Prvi meč u Estoniji okončan je rezultatom 1:1.

Bordo tim je u četvrtak uveče evidentno bio bolji, kreirao prilike, pogađao okvir gola (prečku i četiri stative), ali je jedini pogodak postigao Alen Melunović u 19. minutu.

Akciju kod pogotka započeo je Muhamed Džakmić izbacivši Asmira Suljića, koji je pronašao Melunovića na drugoj stativi, a njemu nije bilo teško da pošalje loptu u praznu mrežu gostiju - 1:0.

Sarajlije su poslije vođstva nastavile da atakuju, a najbliži drugom pogotku bili su u 36. minutu, kada je Ivan Tatomirović poslije kornera bio najviši u skoku, šutirao, ali je loptu na putu ka mreži zaustavila prečka.

S minimalnom prednošću se otišlo na odmor, pa su izabranici Husrefa Musemića u nastavak ušli željni da što prije dođu do gola ekipe iz San Marina, ali u nekoliko navrata nisu imali ni sreće.

Pogodili su domaći još tri stative - najprije Melunović poslije centaršuta Marija Tadejevića iz kornera pogodio je lijevu stativu u 77. minutu, da bi nekoliko minuta kasnije Crnogorac Marko Radulović zatresao okvir gola na desnoj strani.

Na kraju je i Amer Dupovac pogodio stativu u sudijskoj nadoknadi vremena.


Revanš meč u San Marinu igra se 11. jula.

Musemić je pohvalio goste iz San Marina u prvoj izjavi nakon utakmice, ali i dodao da je ne sumnja u prolaz u dalje takmičenje.

"To je fudbal. To je ono što sam rekao prije utakmice. Protiv ovakvih ekipa je jako teško igrati. Možete napadati cijelu utakmicu i onda iz jedne kontre primiti gol. Ekipa iz San Marina se zaista dobro branila. Svi su bili iza lopte. Da je bilo 6:0, oni bi isto ovako igrali, slabija su ekipa od nas i došli su ovdje da prime što manje golova. Mislim da nema sumnje, mi smo kvalitetnija ekipa od njih, proći ćemo ih, ali nam se ne smiju dešavati ovakve stvari. Ponovilo nam se ono što sam pričao tokom priprema da igru imamo, ali nam fali završnica", kazao je Musemić.

Od prvog pretkola krenuo je i mostarski Zrinjski i tek u nastavku slomio otpor Santa Kolome iz Andore (1:3).

Sarajevo: Bandović, Radulović, Tatomirović, Tadejević, Dupovac, Huseinbašić, Haurdić, Džakmić, Cimirot, Suljić, Melunović

Libertas:
A. Simonćini, Roki, Molinari, D.Simonćini, Benvenuti, Kamilini, Bakoki, Faćondini, Antoneli, Dal'Ara i Rosti.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC