• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galešić: U Hrvatsku više neću nogom kročiti!

Banjalučanin Goran Galešić uzburkao je duhove na Balkanu sporazumnim razlazom sa splitskim Hajdukom. "Ubuduće u Sloveniju idem preko Mađarske".

 Galešić: U Hrvatsku više neću nogom kročiti! Izvor: MONDO

Nekadašnji fudbaler Partizana doživio je torturu, prijetnje i prozivke od splitskih huligana, pa je poslije nepunih mjesec dana sporazumno raskinuo ugovor sa splitskim "bilima".

Kulminacija se dogodila u Sloveniji gdje su ga takozvani navijači vrijeđali na nacionalnoj osnovi, nazivali ga "četnikom" i "grobarom", pa je rastanak sa Hajdukom bio neminovan.

"Ranije sam ljetovao u Makarskoj, a poslije ovoga nikada više neću ući u Hrvatsku. Čak ću ubuduće u Sloveniju putovati preko Mađarske. Nikad nisam ljude mjerio po nacionalnosti, nikoga ne mrzim i ne bih volio da iko mene mrzi. Ja bih sve lijepo primio u Banjaluci. U Split sam došao svojim automobilom kojeg sam parkirao i nikad nisam izvezao na ulicu. Mislio sam da ću moći nesmetano da vozim bez problema, ali sam odustao kad sam vidio o čemu se tu radi. Neka u hrvatske klubove ide ko god hoće, neka u ovu državu putuje svako po svojoj volji, ali ja više nikad neću nogom kročiti u Hrvatsku", otvorio je dušu Galešić sarajevskom "Avazovom Sportu".

Dodao je da je motiv za uvrede nacionalno obojen i podatak da je bio član beogradskih crno-bijelih.

"Moguće da su na mene ‘naskočili’ jer sam bio u Partizanu, valjda nisu mogli s tim da se pomire. Na trenizima su me stalno vrijeđali, svakako su me nazivali. Otišao sam zbog roditelja, koji su svašta preživljavali u Banjaluci dok sam bio u Hajduku. Sve pritiske bih izdržao, ali nisam mogao da dozvolim da moja porodica trpi. Čitali su sve šta piše, bili su u šoku. O huliganima koji su me napadali znao sam neke detalje, ali sam mislio da vole igrače Hajduka. Nigdje nisam vidio da navijači mrze fudbalere svog kluba. To nisu pravi navijači".



Galešić je na kraju istakao da je u Splitu i Hajduku bilo korektnih ljudi.

"Odlično sam primljen na ‘Poljudu’, počev od predsjednika Marina Brbića, preko trenera Igora Tudora, pa do saigrača. Čak sam sa Tudorom jednom šetao gradom. To je bio prvi i posljednji put da šetam ulicama Splita. Kad sam odlazio, predsjednik mi je rekao da su huligani nekoliko puta dolazili u klupske prostorije da se raspituju ko je mene doveo. On ih je otjerao iz kancelarije".


Banjalučanin još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru.

"Planiram da se opustim, da se ne obazirem da li mi je neko za vratom ili leđima. Iako sam imao trogodišnji ugovor sa Hajdukom, vjerujem da neće biti problema sa papirima. Imam ponude Olimpije, Kopra i novosadske Vojvodine. Malo ću da se odmorim, pa ću vidjeti šta i kako dalje".

Vezni igrač je u klupskoj karijeri nastupao za mlađe kategorije banjalučkog Borca prije odlaska u Goricu i Koper, a igrao je još i za belgijski Žerminal Beršot.

U dresu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupio je devet puta i postigao jedan gol.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC