• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Juve naslediti Interovo prokletstvo?

Koliko će biti potrebno Juventusu da se oporavi i ponovo napravi šampionski sastav? Možda Interovih 17 godina? Teško...

 Da li će Juve naslediti Interovo prokletstvo?  Izvor: MONDO

Sezona 2008/2009 u kalču, kao i Ligi šampiona, pokazaće da li će Juventus doživeti sudbinu Intera... "Stara Dama" su prošle sezone, po povratku iz Serije B, dobro snašla i izborila kvalifikacije za Ligu šampiona.

Tamo će, posle 4:0 u prvom meču protiv Artmedije, svakako i učestvovati. Ali, kada će crno-beli osvojiti prvi trofej?

Nema sumnje, "Kalčopoli" afera i izbacivanje u niži rang zbog nameštanja rezultata, ostavila je i ostaviće dubok trag u klubu. Ne samo zbog gubitka velikog broja kvalitetnih igrača leto uoči starta takmičenja u Seriji B (2006/07), već i zbog narušenog imidža, "čistke" u strukturama kluba (suspendovan je guru Lućano Mođi), pa zašto ne, i nemogućnosti da ponovo "osiguraju" bodove u svojim filijalama širom Italije, u strahu da im se ne dogodi ista sudbina...

Još jedna stvar, Juventus ne uspeva da dovede "mega" pojačanje. Izgleda kao da najbolji fudbaleri Evrope i sveta ne žele u Torino, iako se menadžment trudi mesecima da dovede Dijega, Huntelara, Etoa, Stankovića, pre toga Banegu.

Vladajuća sila u Italiji, Inter iz Milana, vlasnik je trostruke uzastopne titule prvaka. Pre toga, nero-azuri nisu osvajali titulu od 1989. do 2006. godine, kada im je dodeljena za zelenim stolom, uporedo sa eliminacijom Juventusa u Seriju B i bodovnim kažnjavanjem Milana, Lacija, Fiorentine...

Koliko će biti potrebno Juventusu da se oporavi i ponovo napravi šampionski sastav?

Najbolji fudbaleri tima su i dalje vremešni Alesandro Del Pjero i Davi Trezege, uz golmana Đanluiđi Bufona.

Jedan od starosedelaca u Torinu, reprezentativac Mauro Kamoranezi (31), priznao je nedavno novinarima da će njegovom klubu biti potrebno deset godina da osvoji prvi trofej i povrati dominantu ulogu u Seriji A.

On ne veruje da ovaj Juventus može da bude približan onom koji je vodio Fabio Kapelo između 2004. i 2006. godine.

Kamoranezijev saigrač iz tog vremena, Đanluka Zambrota, jedan je od onih koji su napustili brod koji tone ka Seriji B. On se iz Barselone vratio u Italiju, ali u Milan. Sada kaže da nije uveren da će "Stara dama" moći da se bori za skudeto ove sezone.

"Momo Sisoko, Kristijan Poulsen, Mauro Kamoranzi i Kristijano Zaneti su jaki. Ali, ipak, moj Juventus sa Patrikom Vijerom i Emersonom je bio jači", rekao je Zambrota.

"Hejteri" Juventusa među italijanskim novinarima, najčešće oni naklonjeni Interu i Romi, timovima koji su najviše stradali u vremenima kada je Juve vladao čizmom (na ovaj ili onaj način), pišu da crno-bele očekuje sudbina Intera, večitih luzera tokom 90-tih i prvih godina novog milenijuma.

Jedna stvar vezana za Juventus, podseća ih na "stari" Inter, a to su očajne kupovine: Tijago Mendes, Almiron, Jakinta, Andrade, Knežević, Grigera, Markioni...

To sveukupno nije mnogo bolje od Interovih "bisera" u sušnom periodu: Dalma, Koje, Greško, Jorgatos, Šukur, Emre, Buruk, Koko, Guljeminpjetro, Karagunis, Ventola, Vampeta...

Juventus je u ponedeljak uveče demoliran na "San Siru" od strane Milana (4:1). Bio je to tradicionalni "Trofej Berluskoni", ali duel dva najtrofejnija tima Italije nikad nije "prijateljski" i "nevažan".

Da li je vreme za paniku?

Pa i nije, jer Juve ima snažnu mladu generaciju fudbalera, predvođenu Govinkom, Rosijem, Markizijem i De Keljeom. Neće oni svakako doneti titulu u Torino 2009. godine, ali su baza na kojoj "Stara Dama" može da gradi šampionski tim.

Dakle, da li će Juventus čekati 17 godina na novi skudeto? Verovatno neće...

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC