• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Dauda odbio Turke, ostaje u Zvezdi

Abiola Dauda odbio ponudu Gacijantepa jer je u dogovoru sa menadžerima procijenio da je za njega perspektivnije da ostane u Crvenoj zvezdi.

 MONDO: Dauda odbio Turke, ostaje u Zvezdi Izvor: MONDO

Abiola Dauda bio je blizu prelaska u turski Gacijantep, ali je u dogovoru sa menadžerima Patrikom Merkom i Miškom Bogdanovićem odlučio da ostane u Crvenoj zvezdi.

Razlog?

Šveđanin Merk, prenijeto je MONDU iz izvora bliskih igraču, savjetovao je Daudu da je za njega u ovom trenutku daleko bolja opcija da ostane u Crvenoj zvezdi, jer je Gacijantep navodno u još goroj finansijskoj situaciji. Procjena je Daudinih saradnika da je, ma kako to nama možda zvučalo, Zvezda trenutno stabilniji i sigurniji klub za njega, iako bi u Turskoj trebalo da ima veću platu.

Ovu odluku Dauda i njegovi saradnici donijeli su dan poslije sastanka sa sportskim direktorom Crvene zvezde Zoranom Stojadinovićem, ujedno i u danu kada su crveno-bijeli prodali Ognjena Mudrinskog njemačkom drugoligašu Grojter Firtu.

KOŠTA OKO MILION EVRA

Abiola Dauda došao je u Crvenu zvezdu posljednjeg dana zimskog prelaznog roka, kao slobodan igrač, poslije pet sezona provedenih u Kalmaru za koji je dao 38 golova. Počeo je sjajno, ali je potom posustao pa je polusezonu završio sa četiri pogotka na 11 utakmica. Igrama je, navodno, "zagolicao" Partizan, koji je želio da ga uzme preko arbitraže, zbog čega je Zvezda hitno uplatila sva dugovanja koja je imala prema Nigerijcu sa primanjima od 200.000 evra godišnje. Daudina vrijednost procjenjuje se na oko milion evra.

S obzirom na to da se novajlija Đorđe Rakić teško povrijedio na početku priprema, a Mudrinski otišao, malo je vjerovatno da će Stojadinović i njegovi saradnici iz vrha kluba prihvatiti neku od mogućih ponuda za 25-godišnjeg Nigerijca, a 31. avgust je prilično daleko.

Ipak, MONDO saznaje da Stojadinović, pored potrage za dvojicom štopera, sprema i "zvučno" pojačanje u špicu napada i da taj potez nije direktno povezan sa Daudom, odnosno da "jedno ne uslovljava drugo".

Takođe, naš portal iz izvora bliskih vrhu kluba, saznaje da Crvena zvezda do danas nije pregovarala ni sa Aleksandrom Lukovićem, ni sa Vujadinom Savićem, oko njihovih eventualnih povrataka u klub. Ono gdje "ima dima" su pregovori sa francuskim štoperom Stivenom Tikoom, koji su u poznoj fazi i nije nemoguće da ovaj igrač bude jedan od dvojice novih defanzivaca kluba.

(Nikola Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC