• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSRS:Buvač,Gudelj ili Petković

Željko Buvač, Nebojša Gudelj i Ilija Petković kandidati su za selektora fudbalske reprezentacije Republike Srpske, saznaje MONDO.

 FSRS:Buvač,Gudelj ili Petković Izvor: MONDO

Nebojša Gudelj ili Željko Buvač biće selektori fudbalske Reprezentacije Republike Srpske odlučio je Izvršni odbor Fudbalaskog saveza Republike Srpske na današnjoj sjednici.

Ko će od ove trojice trenera biti selektor znaće se početkom avgusta.Iz saveza su obavili razgov sa svim kandidatima, koji su prihvatili koncept rada reprezentacije.

Buvač je bivši fudbaler Borca, a trenutno je pomoćin Jirgenu Klopu na klupi Borusije iz Dortmunda.

Nebojša Gudelj je nekadašnji fudbaler Leotara i Partizana, a trenutno je trener NAC Brede u Holandiji.

Ilija Petković je bivši selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore sa kojom ja nastupio na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj.

"Moramo da budemo na visokom nivou, ozbiljna organizacija i takmičarski spremna da odgovori svim zahtjevima i potencijalnim protivnicima u prijateljskim utakmicama, od kojih bi, svaka za sebe, bila svojevrsni fudbalski praznik u Republici Srpskoj. E takvu reprezentaciju Republike Srpske vidim u kojoj će da igraju najbolji igrači, koji potiču sa teritorije naše Republike", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

Prvi selektor Republike Srpske bio je Miloš Đurković, poslije njega reprezentaciju je preuzeo Velimir Sombolac. Njega je naslijedio Borče Sredojević, koji nije vodio rerezentaciju ni u jednom meču.

Prvu utakmicu Republika Srpska je odigrala 1992. godine protiv selekcije tadašnje Republike Srpske Krajine (1:1). Do sada je odigrala 15 mečeva, a posljedni put su igrali 2001. godine protiv bijeljinskog Radnika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC