• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Zrinjski i Sarajevo ovjeravaju prolaz

Dva bh. predstavnika večeras igraju revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Santa Kolome, odnosno Libertasa.

 LE: Zrinjski i Sarajevo ovjeravaju prolaz Izvor: MONDO

Prvi će na teren fudbaleri mostarskog Zrinjskog u 18.30 časova. "Plemići" brane prednost od dva gola iz prvog meča (3:1), koji je odigran u Andora la Veli prije sedam dana. Mostarci su apsolutni favoriti na svom stadionu Pod Bijelim brijegom i samo čudo ih može ostaviti bez plasmana u narednu rundu kvalifikacija. Sve osim ubjedljive pobjede Zrinjskog predstavljalo bi ogromno iznenađenje.

Ukoliko uspješno prebrodi prepreku iz Andore, Mostarce u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope očekuje dvomeč protiv boljeg iz duela Astana - Botev. U prvom meču Bugari su slavili u Kazahstanu 1:0 i favoriti su za prolaz.

"Na korak smo od plasmana u drugo pretkolo, što naravno nikako ne znači da smo već ostvarili taj cilj. Tako ćemo se postaviti i u revanšu, bez obzira na značajnu zalihu koju imamo. Naravno, i razlika u kvalitetu je velika, te će revanš vjerovatno biti samo formalnost, ali ozbiljnost moramo zadržati svih 90 minuta. Sigurno je da će u Mostaru priliku dobiti i neki igrači koji su u prvoj utakmici imali skromnu ili nikakvu minutažu", poručio je za "Nezavisne novine" trener Zrinjskog Branko Karačić.

Pravo je čudo kako fudbaleri Sarajeva već u prvom meču nisu stekli ubjedljiviju prednost protiv simpatičnog Libertasa. Fudbaleri iz San Marina sa stadiona "Asim Ferhatović - Hase" otišli su sa samo jednim golom u mrežu, a da su fudbaleri bordo tima bili samo malo precizniji, gosti su mogli biti ispraćeni kući sa mnogo više pogodaka. Ipak, Sarajevo ne bi trebalo da ima problema ni u revanš meču na Olimpijskom stadionu u Seravaleu (21.00). Očekuje se siguran trijumf i ovjera prolaza u naredno kolo, gdje ekipu Husrefa Musemića očekuje pobjednik duela Flora - Kukesi (u prvoj utakmici u Estoniji nije bilo pobjednika, 1:1).

"Zbog brojnih propuštenih prilika, moji igrači su na određeni način i pomalo izgubili samopouzdanje. Potrebna su nam dva, tri gola da to samopouzdanje vratimo", rekao je Musemić.

Mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 18. i 25. jula. U ovu rundu kvalifikacija uključuje se i treći predstavnik Bosne i Hercegovine. Osvajač Kupa BiH Široki Brijeg igraće protiv boljeg iz duela Levskog i Irtiša (prvi meč u Sofiji završen 0:0)

(MONDO, foto: FK Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC