• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tito "ošamario" Pepa

"Dok sam boravio u Njujorku, Pep me je posjetio samo jednom", prisjetio se Viljanova oporavka od operacije karcinoma: "Očekivao sam više".

 Tito "ošamario" Pepa Izvor: MONDO

Pep Gvardiola, živa legenda Barselone i možda buduća legenda Bajerna iz Minhena, uzburkao je evropsku javnost kada je nedavno otkrio šta nikada neće oprostiti čelnicima Barse.

"Iskoristili su bolest Tita Viljanove da mi naškode. To nikada neću zaboraviti", rekao je prošle nedjelje Gvardiola u Minhenu, ali ostao prilično nedorečen na šta tačno misli.

U utorak, iz Katalonije, Gvardioli je stigao odgovor direktno od Viljanove. Prijatelja. Bivšeg dugogodišnjeg bliskog saradnika. Sada rivala.

Viljanova je prilično "ošamario" Gvardiolu, tvrdeći da ga je samo jednom posjetio tokom dugog liječenja (u dva navrata) u Njujorku. Viljanova se tokom prošle sezone oporavljao od operacije karcinoma u najvećem gradu SAD, baš tamo gdje se Gvardiola okruglo godinu dana odmarao od burne četiri godine u Barseloni.

Viljanova (44), koji je nedavno i treći put morao na kontrole u NYC, rekao je da je od prijatelja kakav je Gvardiola očekivao više.

"Dok sam boravio u Njujorku, Pep me je posjetio samo jednom, na dva dana, prije operacije", rekao je Viljanova u utorak.

"On je moj veliki prijatelj i bio mi je potreban da bude u blizini. Ali, poslije operacije i tokom mog dvomjesečnog oporavka u Njujorku nije me više nijednom posjetio. Očekivao sam više od njega. Ali, on je tako postupio", otkrio je Viljanova i nadovezao se:

"Kako god, hajde da pričamo o Barseloni".

Viljanovina bolest, svi se nadaju uspješno izliječena, bila je povod za tenziju između Barselone i Gvardiole. Pep je optužio predsjednika kluba Sandra Rosela da je iskoristio problem koji je imao Viljanova kako bi se obračunao s njim.

I Rosel je odgovorio na Gvarioline optužbe, još u ponedjeljak.

"Ono šti je Pep rekao je kompletna neistina. Bili smo šokirani kada smo čuli komentare. Možete da provjerite zapise u prethodnom periodu i provjerite šta smo govorili o najboljem treneru u istoriji kluba", rekao je Rosel.

"Nikada Viljanovinu bolest ne bismo koristili ni za šta, ja zaista ne razumijem šta je htio da kaže. I ne razumijem šta je značilo ono 'da ga ostavimo na miru'. Nakon što je otišao sam Kamp Nou, nismo ga pominjali sve do dana kada smo mu čestitali ugovor sa Bajernom".

Rosel je zabrinut i zbog toga što bi ova prepirka mogla da podijeli navijače Barselone.

"Ovo nije dobro za Barsu, jer dovodimo u pitanje jedno izvanredno vrijeme koje smo proveli zajedno i tokom kojeg smo ostvarili nevjerovatne stvari i osvojili mnogo trofeja, nadasve sa igračima koji su ponikli u klubu. Pozivam sve navijače Barselone da se sjete perioda kada su se dijelili na pro-Krojfovce i anti-Krojfovce. Ne želimo da sada postoje oni koji su za i protiv Gvardiole. Hoćemo da svi navijači Barse nastave da se dive Gvardioli kao živoj legendi kluba", podvukao je Rosel.

Za slučaj da ste "promašili" Gvardiolinu prozivku, evo i šta je on rekao:

"Kada sam odlazio iz kluba, tražio sam jednu stvar od predsjednika Barselone (Sandra Rosela) - odlazio sam 6.000 kilometara daleko (u SAD, prim. aut) i htio sam da me ostave na miru. Nisu održali riječ, nisu uspjeli da to urade", rekao je Gvardiola i nastavio konkretno:

"Koristili su bolest Tita Viljanove da me povrijede. To nikada neću zaboraviti. To je bio urađeno na veoma ružan način, bez stila".

Gvardiolu je razbjesnilo nekoliko tekstova koji su sugerisali da je ostao u lošim odnosima sa bivšim saradnikom, oboljelim od raka. U njima je moglo da se pročita da nije zvao Viljanovu tokom oporavka od operacije.

Prema njegovom mišljenju, iza tih navoda stoji upravo Rosel.

"Previše puta su ove godine (Barselona i Rosel) prešli liniju, koristeći Viljanovinu bolest da me povrijede. To im nikada neću oprostiti. Vidio sam se sa Titom u Njujorku i da se nismo vidjeli to bi bilo samo zbog toga što ne bi bilo moguće", dodao je trener i konstatovao:

"Odradio sam svoje u klubu i donio odluku da je vrijeme za rastanak. To nije bila njihova odgovornost. Ja sam odlučio da je kraj. Oni rade svoj posao i želim im uspjeh".

Takođe mu smeta i pogrešno interpretiranje njegovih riječi o znanju Tita Viljanove.

"Nema potrebe da ja govorim da li je Tito kvalifikovan za mjesto trenera Barselone ili nije. Bio mi je asistent pet godina i prošle sezone je osvojio titulu", objasnio je tada Gvardiola.

(Nikola Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC