• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preko Gjurmija, do Lige šampiona

Crno-bijeli u srijedu od 15 sati (srednjeevropsko vrijeme) igraju prvi meč sezone, u 2. kolu kvalifikacija za LŠ. Gjurmi - daleko od svega...

 Preko Gjurmija, do Lige šampiona Izvor: MONDO

Prvi izazov srpskog prvaka u Evropi, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, zove se Širak.

Ne tako brojna ekspedicija Partizana, čarterom estonske avio kompanije, poslije nešto manje od tri sata leta, stigla je na krajnje odredište - jermenski grad Gjurmi.

Prijatno putovanje pokvarila je informacija koja nas je sačekala na pasoškoj kontroli. Vozač autobusa koji je trebalo da preveze igrače od aerodroma do hotela imao je saobraćajni udes, tom prilikom je lakše povrijeđen i morao je u bolnicu.

Ekipa je neplanirano produžila boravak na aerodromu, dok ljubazni domaćini nisu pronašli rješenje i sa dva mini-busa prebacili fudbalere do hotela.

Zvonko Varga, koji je gledao prvi meč Širaka protiv Tre Penea, opisao nam je kako izgleda put od glavnog grada do Gjumrija, dio njegove maršrute.

"Po kilometraži nema mnogo između dva grada, oko 120 kilometara, ali se dugo putuje, po vrlo lošem kolovozu. Automobil ne može da ide brže od 70 km/h, put je prepun rupa i na mnogo mjesta je deformisan. Nekoliko puta sam tokom vožnje udario glavom u 'nebo' vozila", opisao nam je pomoćni trener crno-bijelih.

Temperatura vazduha od 28 stepeni Celzijusa i te kako zna da zavara. Subjektivni osjećaj, zbog velike vlažnosti vazduha i nadmorske visne od preko 1.500 metara na kojoj se grad nalazi, čini da se osjećate kao da je temperatura za 10-15 stepeni viša.

Za razliku od Jerevana, milionskog glavnog grada, Gjumri djeluje prilično neugledno i zapušteno. Oronuli stambeni objekti i šibljem zarasle površine dominiraju prilikom prvog susreta. Drugi je po veličini u Jermeniji, sa konstantnim odlivom stanovništa. Po popisu iz 2010. u njemu živi oko 146.000 ljudi.

U Gjumriju je rođen poznati francuski kompozitor i pjesnik jermenskog porijekla Šarl Aznavur. Inače, poznat je po vrlo uspješnim sportistima, prije svega rvačima i dizačima tegovima, ali ne i po fudbalerima.

CRNO-BIJELI NA ZEMLJI, ŽELE POBJEDU



Vrijeme je da fudbaleri Partizana pokažu koliko su naučili od trenera Vuka Rašovića i njegovih saradnika iz stručnog štaba tokom prethodnih mjesec dana, provedenih u spremanju i podizanju forme za narednu sezonu.

Pripreme i kontrolne utakmice su prošlost, na red dolaze takmičarski mečevi, greške od sada moraju da budu svedene na najmanju moguću mjeru.

"Parni valjak" je u prošlosti samo jednom gostovao u ovoj bivšoj sovjetskoj republici. Boravak u Jerevanu na početku sezone 2010/11 ostao je u lijepom sećanju u Humskoj, jer je Partizan upravo protiv Pjunika napravio prvi korak ka grupnoj fazi Lige šampiona, čiji je te sezone bio dio.

Jermeni su pobijeđeni oba puta, a Rašović zna recept za uspjeh jer je u to vrijeme asistirao tada prvom treneru Aleksandru Stanojeviću.

Nema euforije u Partizanu. Svi su svjesni da ako ne potcijene rivala i od prvog minuta ga ozbiljno shvate, da se pitanje pobjednika neće postavljati.

"Bitno je da odigramo pametno i da se ne opuštamo. Ne smijemo da srljamo", složni su u stavu igrači Partizana, koji su kao cilj u Jermeniji zacrtali pobjedu.

Partizan će u 16 časova po srednjeevropskom vremenu odraditi jedini trening na stadionu Širaka. Utakmica se igra u srijedu od 15.00.

(Vladimir Sukdolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC