• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Sada, kada je Babović "prošlost"...

...u Crvenoj zvezdi vraćaju se redovnim aktivnostima u pronalaženju jednog špica i dvojice štopera.

 ZVEZDA: Sada, kada je Babović "prošlost"... Izvor: MONDO

Dragan Mrđa uskoro će biti u Beogradu, gdje će sa menadžerom posjetiti prostorije FK Crvena zvezda, potvrđeno je MONDU.

Poslije tog sastanka trebalo bi da se znaju dvije stvari: da li će Mrđa postati novi napadač kluba u kojem je igrao, odnosno da li Abubakar Oumaru neće postati novi napadač kluba u kojem je igrao.

Još jedna stvar, pored toga što je Mrđa slobodan igrač, gurnula je Oumarua u drugi plan. Bar trenutno. To je mogućnost da u četvrtak zaigra za Vojvodinu protiv Honveda u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što bi značilo da, sve i da ostvari transfer u Crvenu zvezdu, ne bi imao pravo nastupa u Evropi do sezone 2014/15.

Prema saznanjima MONDA, a o tome smo uveliko pisali, raskid ugovora između Mrđe i švajcarskog Siona pomjerio je prioritete kod čelnika Crvene zvezde, kada je potreba za novim napadačem u pitanju. Te potrebe, do povrede Đorđa Rakića i prodaje Ognjena Mudrinskog, praktično nije ni bilo.

U svakom slučaju, veća je potreba za, ne jednim, nego dvojicom štopera. Kao što je i najavljeno, 19-godišnji Migel Arauho Blanko potpisaće ugovor sa Crvenom zvezdom kada, vjerovatno u srijedu popodne, bude doputovao u Srbiju.

Ovaj "dil" Crvenu zvezdu koštaće oko 200.000 evra, Arauho bi trebalo da zarađuje 7.000 evra mjesečno.

Obeštećenje za Arauha suzilo je trenutne mogućnosti kluba da pregovara oko otkupa ugovora nigerijskog štopera Azubikea Egveukvea (24), što je u ponedjeljak uoči sjednice Upravnog odbora MONDU priznao i potpredsjednik kluba Ivica Tončev, jedan od zagovornika Egvuekveovog dolaska u Ljutice Bogdana.

Sve je izvjesnije da će se Upravni odbor založiti da Kristijan Terlici (33), kao slobodan igrač, bude to iskusno pojačanje u odbrani uz kojeg će stasati Arauho, Jovan Krneta, Darko Lazić i Marko Marinković. Ako bi preiskusni Terlici došao u Zvezdu, njemu bi to bio prvi angažman van Italije, a ujedno bi trener Slaviša Stojanović dobio prvog igrača ovog ljeta na kojem je sam insistirao.

Ni to nije zanemarljivo u trenutku kada se kao treće moguće rješenje, pored Arauha, pominje i Urugvajac Serhio Rodrigez Budes (28), želja sportskog direktora Zorana Stojadinovića.

U svakom slučaju, taj "iskusan" štoper nije urgentan, jer svi u klubu vjeruju da Crvena zvezda i ovako ima kvaliteta da izbaci islandski IBV (četvrtak, 20.30, "Marakana", ulaznice za sjever već su rasprodate).

Imena Vujadina Savića i Aleksandra Lukovića češće se pominju u medijima, nego što se mogu čuti u formalnim i neformalnim razgovorima sa članovima Zvezdine uprave.

Dok je sve izvjesnije da će novi štoperi biti stranci, pojavljuje se još jedan razlog zbog kojeg će crveno-bijeli prednost dati Mrđi u odnosu na Oumarua. Mada, Kamerunac igra u Srbiji od 2008. godine i, ako su Brazilci Kleverson Kordoba Kleo i Evandro Goebel glatko dobili pasoše poslije jedne ili dvije sezone u Superligi, vjerovatno ni kod Oumarua ne bi postojala ozbiljna prepreka.

Aleksandar Katai, prema saznanjima MONDA, u ovom trenutku nije predmet razgovora u kancelarijama Zvezdinog stadiona, tim prije što na pozicijama krilnih napadača klub ima igrače pod ugovorom. Dovođenjem "srpskog Balotelija" iz Olimpijakosa na pozajmicu, u trenutku kada se očekuje dodatni napredak Luke Milunovića i Filipa Kasalice, bila bi ponovljena greška od prošle zime kada je Luis Garido doveden kao pozajmljen igrač, na račun Srđana Mijailovića i Luke Milivojevića, dvojice reprezentativaca.

Zoran Stojadinović je zbog toga bio pred odlaskom iz kluba, a Zvezda je izgubila Mijailovića koji je bez obeštećenja otišao u Kajseri. Milivojević je i dalje u klubu i čeka da njegov poljuljani transfer u Anderleht konačno bude realizovan i to za sumu od tri miliona evra, ne manje.

Aleksandar Kirovski namjeravao je da se raziđe sa klubom, jer je shvatio da će najvjerovatnije Boban Bajković ostati i ove sezone. Poslije sastanka sa Upravom predomislio se i dogovorio se da ode na jednogodišnju pozajmicu u Zemun, iz kojeg će biti momentalno vraćen ukoliko Bajković ipak ode negdje na putu do 31. avgusta.

Čini se da su se planovi Zvezdine Uprave oko završetka ljetnog prelaznog roka vratili u "normalu" jutro poslije burne večeri i popodneva, kada je moralo da se presiječe: da ili ne za Stefana Babovića. Tokom cijelog vikenda vagali su u Ljutice Bogdana da li da zagrizu jabuku, koja je možda bila otrovana i na kraju su se odlučili da ne rizikuju.

Iako poslije Upravnog odbora niko od prisutnih nije želio da komentariše zbog čega ne, više nije ni tajna da Uprava nije željela da se suoči sa prvim ozbiljnim razmimoilaženjem sa navijačima od njenog dolaska u klub u novembru.

Da Delije nisu rekle šta misle (a i namjeravaju da urade), Babović bi vjerovatno već danas dobio šal i dres Crvene zvezde, iz trećeg pokušaja.

Ovako, klub je odlučio da ozbiljno shvati najave navijača da će bojkotovati utakmice ukoliko se Babović pojavi na treninzima.

VRIJEME ZA PROBE ISTIČE
Roberts Omega (Liberija, 23), Kostadin Stojanov (Bugarska, 26) i Ilija Glavan (Bosna i Hercegovina, 22) i dalje su na "probi" kod Slaviše Stojanovića, ali vrijeme im polako ističe. U razgovorima oko pojačanja u odbrani malo ko i malo kada, od čelnika Zvezde, pominje nekog od trojice igrača. Ako se iz toga može nešto zaključiti, oni nisu blizu ugovora, ali... Treba sačekati. Nije nemoguće da klub neće imati drugog izbora nego da izabere najboljeg iz ovog trija.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC