• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kval.): Željezničar pao nakon goleade

U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Željezničar je nakon "hičkokovskih" 33 minuta poražen od Viktorije u Plzenu 3:4.

 LŠ (kval.): Željezničar pao nakon goleade Izvor: MONDO

Malo ko je očekivao da će na utakmici Viktorije i Željezničara biti viđeno čak sedam pogodaka, pogotovo nakon prvog poluvremena koje je završeno 0:0!

U prvom dijelu igre Česi su stvorili mnoštvo prilika, ali bravuroznim intervencijama gol Želje spašavao je Adnan Hadžić. Tim Amara Osima skoro da nije imao priliku u prvom poluvremenu. Fudbaleri aktuelnog bh. šampiona pokušavali su rijetkim kontranapadima da ugroze gol Viktorije, ali im je to slabo polazilo za nogom.

Nastavak utakmice donio je čak sedam pogodaka za svega 33 minuta. U prvoj prilici Željezničar je preko Tomislava Tomića stigao do vođstva. Nije dugo trajalo slavlje Sarajlija, obzirom da su domaći fudbaleri za svega tri minuta preko Marijana Čišovskog i Danijela Kolara preokrenuli na 2:1. Kolar je svojim drugim golom povećao prednost Viktorije na 3:1, ali samo dva minuta kasnije Vernes Selimović ponovo dovodi svoj tim na -1. František Rajtoral nakon smušene intervencije odbrane gostiju pogodio je za 4:2, a konačnih 4:3 postavio je iskusni Sead Bučan pet minuta prije kraja utakmice.

Dakle, Željezničar u revanš meč, koji će biti odigran na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" za sedam dana, ulazi sa golom zaostatka. Tim Amara Osima nakon svega viđenog može biti zadovoljan rezultatom, koji im daje realne šanse za prolaz u treće kolo kvalifikacija. Malo ko je vjerovao da će Željezničar u Češkoj postići čak tri gola. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se izvuče bar remi, ali najvažnije je da sarajevski "plavi" revanš susret dočekuju sa aktivnim rezultatom.

VIDEO

TOK UTAKMICE:

5. minut - Domaći fudbaleri imaju blagu terensku inicijativu, al ii dalje nema izglednijih prilika.

11 - Prvi udarac ka golu Željezničara uputio je Vladimir Darida, ali je lopta otišla iznad gola Adnana Hadžića.

17 - Odlična prilika za Viktoriju. Vernes Selimović je pogriješio, izgubio loptu koja je stigla do Milana Petržele, čiji udarac ipak brani Hadžić.

19 - Uzvraća i Željezničar. Jani Urdinov odlično je centrirao, Eldin Adilović je pokušao, ali nije uspio šutirati glavom.

21 - Najbolja prilika na utakmici. Napadač Viktorije Stanislav Tekl šutirao je glavom, ali je Hadžić još jednom fenomenalno intervenisao i spasio svoj gol. Ostaje 0:0.

26 - Pritisak Čeha sve je veći. Prvu javnu opomenu u redovima bh. šampiona dobio je Nermin Jamak. Damir Sadiković, momak rođen 1995. godine, ušao je u igru umjesto povrijeđenog Eldara Hasanovića.

28 - Prva loša intervencija golmana Sarajlija, ali Tekl ni iz treće prilike nije uspio da postigne gol.

30 - Fudbaleri Željezničara grčevito se brane, napadi Viktorije sve su ozbiljniji, ali mreže i dalje miruju.

33 - Darida je uputio oštar centaršut, Semir Kerla u namjeri da izbaci loptu umalo da pogodi svoju mrežu.

41 - Ponovo je Tekl bio u idealnoj prilici, sa desetak metara je šutirao, ali Hadžić još jednom bravuroznom intervencijom spavaša siguran pogodak i izbacuje loptu u korner.

45+1 - Kraj prvog poluvremena. Mreže i dalje miruju.

DRUGO POLUVRIJEME:

52 - GOOOL!!! Prva prilika na utakmici za Željezničar i odmah gol. Odlično je šutirao Tomislav Tomić sa nekih 18 metara i pogodio donji lijevi ugao gola Viktorije, 0:1!

56 - Dvostruka izmjena u domaćem sastavu. Iz igre su izašli Milan Petržela i Stanislav Tekl, a na terenu su sada Jan Kovarik i Tomas Vagner.

60 - Iz slobodnog udarca pokušao je Darida, ali Hadžić je danas nesavladiv.

63 - GOOOL!!! Nije dugo trajalo vođstvo fudbalera Željezničara. Pavel Horvat centrirao je iz kornera, Hadžić je izboksovao loptu, a Marijan Čišovski pogađa za izjednačenje, 1:1.

66 - GOOOL!!! Samo tri minuta trebalo je Česima da postignu još jedan pogodak i dođu u vođstvo. Danijel Kolar pospremio je loptu u mrežu Hadžića, koji je prethodno dobro intervenisao, ali je statična odbrana Željezničara dozvolila fudbaleru Viktorije da prvi dođe do lopte i pogodi za 2:1.

76 - GOOOL!!! Raspala se igra Željezničara. Danijel Kolar svojim drugim golom povećava prednost Viktorije na 3:1.

78 - GOOOL!!! Nastavlja se goleada. Fudbaleri Želje iz dva šuta, dva puta su pogodili mrežu Čeha. Vernes Selimović ostavlja Željezničar u igri, 3:2.

81 - GOOOL!!! Nakon 0:0 iz prvog poluvremena, malo ko je očekivao da će u nastavku vidjeti čak šest pogodaka. Viktorija vodi 4:2, nakon pravog karambola u šesnaestercu Željezničara najbolje se snašao defanzivac tima iz Plzena František Rajtoral i ugurao loptu u mrežu.

85 - GOOOL!!! Seriji pogodaka nikad kraja, sada je 4:3. Brz kontranapad Sarajlija realizovao je iskusni Sead Bučan i smanjio vođstvo Čeha. Uzbudljivih pet minuta do kraja utakmice.

90+3 - Kraj utakmice, Željezničar je poražen 4:3 u Plzenu.

VIKTORIJA - ŽELJEZNIČAR 4:3 (0:0)

Strijelci: 0:1 Tomić (52), 1:1 Čišovski (63), 2:1 Kolar (66), 3:1 Kolar (76), 3:2 Selimović (78), 4:2 Rajtoral (81), 4:3 Bučan (85).
Stadion: Dosan Arena u Plzenu.
Sudija: Sezar Munjiz (Španija).
Žuti kartoni: Horvat (Viktorija); Jamak, Selimović, Urdinov, Bučan, Tomić (Željezničar).

VIKTORIJA: Kozačik, Limberski, Reznik, Pročaska, Rajtoral, Čišovski, Horvat, Petržela (od 55. min. Kovarik), Darida, Kolar (od 83. min. Duris), Teki (od 56. min. Vagner). Trener: Pavel Vrba.

ŽELJEZNIČAR: Hadžić, Kerla, Škaljić, Zeljković, Urdinov, Bučan, Jamak, Tomić, Hasanović (od 26. min. Sadiković), Adilović (od 77. min. Bajić), Selimović (od 87. min. Hodžić). Trener: Amar Osim.

(MONDO, foto: SportSport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC