• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Romane, spremi novce...

Ukoliko Čelsi želi da kupi Vejna Runija, a izgleda da želi, moraće da spremi 80 miliona funti, tvrdi britanski tabloid "The Sun".

  Romane, spremi novce... Izvor: MONDO

Od toga, Runiju bi u narednih pet godina pripalo 52 miliona, a za obeštećenje Mančester Junajtedu predviđeno je 28 miliona funti.

Roman Abramovič pripremio se da brzo reaguje nakon što je izgubio trku za Edinsona Kavanija, a sve zbog signala koje je dobio od ljudi bliskih Vejnu Runiju da svestrani napadač želi po svaku cijenu da napusti "Old Traford" ovog ljeta.

Runi je napustio pripreme kluba na Dalekom Istoku, navodno zbog povrede, mada u Engleskoj niko to tako nije shvatio. Navodno je i ljudima u Junajtedu, novom menadžeru Dejvidu Mojesu i bivšem seru Aleksu Fergusonu dosta više problema sa "Šrekom", koji iz sezone u sezonu ima različite zahtjeve, postavlja uslove i preti bojkotom, pa su na "Old Trafordu" sve bliže odluci da ga prodaju.

Ali, to neće proći tek tako i veliko je pitanje da li će u Junajtedu biti zadovoljni sa predviđenih 28 miliona funti, koliko želi da plati Čelsi.

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo spremio je, prema navodima "Sana", petogodišnji ugovor za Runija prema kojem će on svake sedmice primati 200.000 funti, a u svom stilu "Specijalni" je rekao da Runi naredne sezone mora da igra redovno ili će snovi Engleske o uspjehu na Mundijalu 2014. u Brazilu ostati samo snovi.

Time je Murinjo aludirao na to da je Runi (27) i prošle sezone bio u sjenci Robina van Persija, kao i da bi mu on na "Stamord Bridžu" dodijelio ulogu neprikosnovenog u napadu.

Navodno, Runije prethodne večeri bio bijesan i ljutito je napustio prostorije kluba na "Old Trafordu", jer je čuo za Mojesov komentar kako mu je ove sezone namijenjena uloga podrške Van Persiju. Mojes je to rekao nakon što je Runi kontroverzno napustio pripreme kluba u Bangkoku.

"Moje mišljenje o Vejnu glasi da ukoliko budemo imali problema sa povredom Robina, biće nam veoma potreban", rekao je Mojes, što je do ludila dovelo emotivnog "Šreka".

"Ako Vejn bude drugi izbor u Mančester Junajtedu, reprezentacija Engleske će biti pogođena", nadovezao se kasnije Murinjo.

A, opet, Mojes insistira na tome da Runi nije za prodaju. Uprkos tome što upućeni u dešavanja na "Teatru snova" kažu da su narušeni odnosi Mojesa i tada tinejdžera Runija, iz perioda kada je igrač napuštao Everton i potpisivao za Junajted, sada samo još gori.

NEKA RUNIJU ISTEKNE UGOVOR...

U Mančesteru igraju svoju igru. Runiju ističe ugovor za dve sezone i niko u klubu ni ne pomišlja da pokuša da pregovara o nastavku saradnje.

"Ne sjedim ni sa jednim igračem trenutno i ne razgovaram o produžetku saradnje. Ne postoji ni datum kada ću to početi da radim", rekao je izvršni direktor Junajteda Ed Vodvard i dodao:

"Da li se plašimo da ćemo izgubiti Runija bez obeštećenja? Naravno da ne".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC