• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Kao da je bilo nekad...

Uz stihove Ekatarine Velike, novi trener Zvezde i osvjedočeni roker Slaviša Stojanović pokušaće da podigne adrenalin ekipi pred svoj debi.

  ZVEZDA: Kao da je bilo nekad... Izvor: MONDO

Ako igrače i ne "dirnu" riječi: "I kao da je bilo nekad, i kao da je bilo tu", nije strašno, jer su svi izgledi da će ih protiv malo poznatih Islanđana, tima IBV, sačekati dobro popunjene tribine "Marakane".

U četvrtak, od 20.30, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

Crvena zvezda - Vesmaneja!

"U nadi da ćemo biti uspješni kao što je Zvezda nekada bila, izabrao bih pjesmu grupe EKV 'Kao da je bilo nekad, kao da je bilo tu'", odgovorio je Stevanović u srijedu, upitan kakav bi bio njegov muzički izbor na putu između karantina i ulaska u svlačionicu.

Nema šta, Crvena zvezda je veliki favorit protiv Islanđana, čiji gol brani bivši reprezentativac Engleske i član Liverpula Dejvid Džejms.

Ukoliko ne bude neprijatnih iznenađenja, uprkos tome što će u srcu odbrane igrati dvojica od trojice mladih i neiskusnih štopera koje Stojanović ima na raspolaganju (Jovan Krneta, Darko Lazić, Marko Marinković), crveno-bijeli bi trebalo da revanš na dalekom ostrvu učine formalnim.

U to vjeruju i trener i kapiten Nenad Milijaš, ali uz poslovičan oprez. Bilo kako bilo, obojica su prvu utakmicu u sezoni 2013/14 nazvali "dobrim testom" za ono što kasnije slijedi.

"To je i moj i debi ekipe za koji smo naporno trenirali i dugo se spremali. Mislim da smo u dobrom stanju, iako fizički nismo još maksimalno spremni, jer prvenstvo počinje tek 10. avgusta. Ali, Bože moj, biće to dobar test za nas u ovom trenutku, u kojem ćemo morati da budemo maksimalno skoncentrisani na karakteristike koje imaju sve skandinavske ekipe, pa i IBV".

Koje su to karakteristike?

"Imao sam kao selektor Slovenije prilike da se upoznam sa njihovim stilom. Gotovo svi Skandinavci igraju identično, nema mnogo kombinatorike u veznom redu, često se potežu duge lopte, oslanjaju se na skok igru i traže što više prekida iz kojih su prilično nezgodni. Specijalitet im je izvođenje auta koji će publika imati prilike da vidi u četvrtak uveče", rekao je Stevanović, koji je istakao da zbog toga što nijedna utakmica Islanđana i Farana u prvom kolu kvalifikacija za LE nije snimana, pa tako nije mogao da gleda rivala.

"Ali, dobili smo dosta korisnih informacija od naših trenera koji rade na Islandu".

Nadovezao se...

"Pogotovu igrači IBV bacaju taj aut daleko i onda se oslanjaju na gabarite napadača koji ima dva metra. U veznom redu imaju jednog reprezentativca Ugande i na lijevoj strani Hrejdarsona koji ima jak šut, pa tako puca iz svih mogućih pozicija".

Stojanović, iako ne krije da su mu pojačanja u centru odbrane neophodna, vjeruje da Krneta, Lazić i Marinković mogu da se izbore i sa dvometrašem i sa ostalim izazovima.

"Njih trojica su iznijela najveći teret tokom priprema jer su morali da igraju svaku utakmicu. Ako nastave ovako da rade i ako fudbal shvate kao posao, mislim da možemo i mi da se oslonimo na njih, ali i da oni mogu da naprave dobre karijere. Ipak, ne krijem da su nam potrebna pojačanja u odbrani..."

Stojanović je, gledajući prošlosezonski sastav, uočio i gdje su moguća poboljšanja u igri.

"Gledao sam posljednjih nekoliko utakmica u sezoni, više kao ljubitelj, jer tada nisam ni sanjao da ću sjediti ovdje pred vama. Bilo je dosta lateralnih pasova u lijevo i desno, a malo u dubinu. Bilo je i spore tranzicije iz odbrane u napad, a radili smo i na tome kako se pokriva prostor kada se otvaramo po boku. To je bilo dovoljno za početak, jer igračima ne treba odmah dati previše informacija. Nadam se da ćemo uspjeti da popravimo još toga do bitnih utakmica", istakao je Stojanović, koji je priznao da mnogo toga oko startnih 11 zavisi od Luke Milivojevića.

Svi u klubu, pa i igrač i trener, čekaju da se konačno realizuje njegov transfer u Anderleht i zbog toga je njegov nastup protiv Islanđana na "stend baju". Stojanović je rekao da ima spremnu varijantu ukoliko bude odlučeno da Milivojević ne igra, ali da će konačnu odluku donijeti poslije popodnevnog treninga u srijedu.

Tada će odlučiti i da li će u špicu igrati Stefan Mihajlović ili Abiola Dauda, odnosno da li će Miloš Ninković, koji prema sopstvenom priznanju nije spreman za 90 minuta, početi utakmicu.
"Ninković nam već mnogo znači i on je vrhunski igrač. Pričaću s njim poslije posljednjeg treninga pa ćemo vidjeti, ali ne vidim razlog zbog čega ne bi igrao".

Stojanović nije želio da laže navijače i obećava im spektakularnu igru...

"U ovom trenutku, realno, nismo tamo gdje želimo da budemo. Na šta bi to ličilo da pričam kako sam čarobnjak i kako sam za 16 dana postigao harmoniju u ekipi i da se uveliko sve uklapa savršeno? Ja samo kažem da su svi treninzi odrađeni maksimalno profesionalno i da su me igrači oduševili pristupom, da kod njih vidim veliku želju da naprave velike stvari u sezoni pred nama. Ovo je ozbiljan posao i svako mora tako da ga shvati, pa da idemo korak po korak, kako smo se i dogovorili".

(Nikola Janković. MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC