• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džejms pred Zvezdu: Biće meč za pamćenje

Nekadašnji reprezentativac Engleske, sada golman islandske Vestmaneje, sa nestrpljenjem iščekuje početak utakmice na "Marakani".

 Džejms pred Zvezdu: Biće meč za pamćenje Izvor: MONDO

Gledaocima u Srbiji rijetko se pruža prilika da već u drugom kolu evropskih kvalifikacija vide uživo fudbalsku legendu kao što je Dejvid Džejms.

Sjajni golman, koji je 53 puta branio mrežu reprezentacije Engleske, proljetos se otisnuo na Island nakon četvrt vijeka seniorskog bavljenja fudbalom u svojoj zemlji.

Ponikao u Votfordu, afirmisao se u Liverpulu i potom nastupao za Aston Vilu, Vest Hem, Mančester siti, Portsmut, Bristol Siti i Bornmaut, Džejms u IBV Vestmaneji sarađuje sa nekadašnjim saigračem Hermanom Hrejdarsonom, koji je šef stručnog štaba.

"Herman me je pozvao da igram za njega i budem mu pomoćnik, što je bilo idealno. Još volim da igram fudbal, a pružila mi se prilika i da učim trenerski posao, što sam oduvijek želio, ali ranije nisam imao priliku", rekao je Džejms u razgovoru sa beogradskim novinarima, dan prije meča sa Crvenom zvezdom (četvrtak, 20.30).

U dosadašnjem toku kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, moglo se primijetiti da su klubovi iz "malih" fudbalskih zemalja smanjili zaostatak u odnosu na protivnike većeg renomea.

"Island ima samo 320.000 stanovnika, što je dobro, jer je teško zalutati u predgrađima", našalio se Džejms, "ali fudbalsko prvenstvo je veoma ujednačeno, a u evropskim kvalifikacijama su sve ekipe uspjele da prođu prvo kolo".

Vestmaneja na startu je bila bolja od Toršavna sa Farskih Ostrva (1:1 kod kuće i 1:0 u gostima).

Džejms je svjestan da će njegovi saigrači biti impresionirani ambijentom na stadionu Zvezde, ali se nada da će ih to natjerati da prikažu sve što znaju.

"Baš pred početak našeg prvenstva smo igrali protiv Portsmuta pred 7.000 ljudi i to je za većinu igrača bilo potpuno novo iskustvo. Ljepota utakmice protiv Zvezde za nas je šansa da se predstavimo velikom broju ljudi, u susretu sa klubom svijetle tradicije. Ligaške utakmice su dobra stvar, ali ovo u četvrtak je ono što se pamti".

"Nismo došli na izlet, već u nadi da možemo da prođemo dalje. Poštujemo protivnika, ali poštujemo i sebe. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju", dodao je Džejms.

Upitan da li je čuo za navijače Crvene zvezde, odgovorio je da su oni poznati "širom svijeta".

"Kada sam rekao prijatelju da idemo da igramo u Beogradu, odmah se oduševio, rekavši da se nagledao navijačkih snimaka na internetu. Siguran sam da će biti sjajno na stadionu koji prima 55.000 ljudi. Još oni grafiti u tunelu... Kul je!"

Dejvid Džejms je imao periode kada nije živio baš sportski, posebno u Liverpulu, kada je sa Mekmanamanom, Rednapom i Faulerom bio dio "Spajs bojsa".

Sada kaže da mu ničega nije žao.

"Uživao sam tokom čitave svoje karijere. Imao sam i loših faza, ali i to je doprinijelo da postanem to što jesam. Uvijek gledam da izvučem maksimum iz svakog trenutka, pa tako i iz predstojeće utakmice sa Crvenom zvezdom. Da je važno samo kako se fizički osjećam, igrao bih još dugo".

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Charlie Crowhurst)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC