• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Jagodini "pršti" od optimizma

"Nisam siguran na koji način i kojim rezultatom, ali prolazimo Rubin", kaže prvi čovjek FK Jagodina Goran Milanović.

 U Jagodini "pršti" od optimizma Izvor: MONDO

Jagodina je u pripremnom periodu bilježila dobre rezultate, a da li će tako nastaviti i protiv Rubina u 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope vidjećemo već u četvrtak od 20.00.

Prvi duel ova dva rivala igraće se na Gradskom stadionu u Jagodinu, a drugi 25. jula u Rusiji.

Bez obzira na snagu Rubina, koji je prošle sezone stigao do četvrtfinala Lige Evrope (u kojem je eliminisan od kasnijeg osvajača takmičenja Čelsija ukupnim rezultatom 5:4), predsjednik Jagodine Goran Milanović djeluje prilično ubijeđeno u povoljan ishod.

"Nisam siguran samo na koji način ćemo proći u sljedeći krug i kojim ukupnim rezultatom će se završiti ovaj dvomeč, ali sam siguran da prolazimo Rubin. Ne zato što to kao navijač volim da se desi nego zato što najbolje poznajem snagu svog tima , koji sam stvarao svih ovih godina", istakao je Milanović, koji ima i jasan plan šta poslije eventualne senzacije.

"Kad prođemo ,idemo dalje. Cilj nam je grupna faza lige Evrope i idemo ka tome. Ove godine ili neke sljedeće, ali ćemo tu stici".

Na čemu bazirate optimizam?

"Stvari u fudbalu se mijenjaju. Jednom postignuti rezultati moraju stalno da se ponavljaju kako biste ostali u grupi uspješnih, ali dolaze i novi uspješni timovi koji su kadri da naprave dobre rezultate u kontinuitetu. Jagodina je spremna da u kontinuitetu pravi dobre rezultate jer imamo igrače koji nemaju kompleks 'velikih' klubova i koji vjeruju da mogu napraviti dobar rezultat protiv svakog protivnika. A samo ako u nešto vjerujete vi to možete i ostvariti. Mi želimo da prođemo Rubin i zato ćemo ga proći", ubijeđen je Milanović.

Pored evropskih uspjeha, prvi čovjek FK Jagodina očekuje i one na domaćoj sceni, na kojoj je prošle sezone osvojila Kup.

"Mi Srbi imamo manjak vjere u sebe i sve što je naše ponidaštavamo a što je tuđe veličamo. Ja već sedam godina radim na ovom projektu zajedno sa (gradonačelnikom Jagodine) Draganom Markovićem i nemam namjere da odustanem dok ne ostvarimo cilj, a to je evropski klub. Uspjesi na međunarodnoj sceni su neophodni da bi se taj cilj ostvario. Bićemo mi i prvaci države, samo polako. Za sve je potrebno vrijeme.Tiha voda brijeg roni", poručio je Milanović.

Da li je njegov optimizam opravdan ili ne, saznaćemo uskoro. Bilo bi lijepo da jeste!

(J. Terzić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC