• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kotorvarošani uspješni u Njemačkoj

Kotorvarošani su se vrlo uspješno predstavili sa dvije ekipe, godište 2001. i 2002, a posebno su oduševili dječaci rođeni 2002. godine.

 Kotorvarošani uspješni u Njemačkoj Izvor: MONDO

Škola fudbala Mladost iz Kotor Varoša je proteklog vikenda učestvovala na 12. međunarodnom omladinskom fudbalskom turniru EURATECH - cup 2013 SV Dornach.

Turnir je održan na kompleksu novouređenih terena u gradu Dornahu, koji je udaljen svega dva kilometra od Minhena, glavnog grada pokrajine Bavarska.

"Već drugu godinu učestvujemo na ovom vrlo prestižnom turniru, koji organizuje Mihael Vagner, porijeklom Kotorvarošanin. Riječ je o treneru lokalnog ligaša u Njemačkoj i rukovodioca mlađih selekcija u Dornahu. U konkurenciji 16 ekipa zauzeli smo treće mjesto sa dječacima rođenim 2002. godine, što je veliki uspjeh ako se ima u vidu da su na turniru učestvovale selekcije Bajerna, Augsburga, Grunvalda, Ingolštata i ostalih gradova u blizini Minhena. U polufinalu smo poraženi rezultatom 2:1 od pobjednika turnira ekipe Hajnštetena, dok smo u brobi za treće mjesto nadvisili ekipu Vendelštajn sa 3:0", istakao je Branko Ponorac, rukovodilac škole fudbala Mladost (KV).

Dječaci rođeni 2001. godine osvojili su 13. mjesto u konkurenciji 20 ekipa. Ukupno je učestvovalo 140 ekipa u šest uzrasnih kategorija sa preko 1.700 dječaka. Pored takmičarskog dijela i fenomenalnog prijema dječaci i rukovodstvo škole fudbala Mladost obišli su Alijanc Arenu, a sve zahvaljujući Mihaleu Vagneru.

"Veliku zahvalnost dugujemo našem “zemljaku” Mihaelu, jer smo pored sjajnog gostoprimstva dobili i veliki broj poklona, prvenstveno tu izdvajamo 70 fudbalskih lopti i dva kompleta dresova i majica za treniranje. Iskreno se nadamo da će i ekipa Dornaha biti naš gost na tradicionalnom turniru škole fudbala Mladost početkom septembra mjeseca", naglasio je Igor Vučenović, trener škole fudbala Mladost.

Pored Ponorca i Vučenovića kao trener je u Dornah išao i Mladen Đukić, jedan od najperspektivnijih trenera, pred kojim je svijetla budućnost. Kotorvaroški fudbaleri su još jednom osvjetlali obraz svog grada i Republike Srpske, a na turniru su brojni skauti primijetili da nekolicina dječaka rođenih 2002. godine posjeduje veliki potencijal. Braća Modić su karijeru nastavili u Milanu, možda neko od ovih momaka završi u minhenskom Bajernu. Zašto ne?

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC