• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Široki, Zrinjski i Sarajevo na ispitu

Tri kluba iz Bosne i Hercegovine danas igraju prve mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 LE: Široki, Zrinjski i Sarajevo na ispitu Izvor: MONDO

Prvi će na teren fudbaleri aktuelnog osvajača Kupa BiH, Širokog Brijega. Izabranici Slavena Muse od 16 časova igraju u dalekom Kazahstanu protiv Irtiša. Let do Pavlodara trajao je punih 13 časova, tako da Širokobriježani sigurno prilično umorni dočekuju današnji susret.

"Imali smo težak i naporan put, ali i dosta slobodnog vremena da se maksimalno pripremimo za ovaj, za nas izuzetno važan susret. Gledali smo njihove obje utakmice protiv Bugara i mogu reći da nećemo ponoviti greške Levskog. Nećemo dopustiti da nas iznenade presingom na otvaranju utakmice. Štaviše, napašćemo ih, ali to ne znači da ćemo srljati i praviti greške. Irtiš je disciplinovana i kvalitetna ekipa", rekao je Musa za "Dnevni avaz" i dodao da ulogu favorita prepušta Kazahstancima, ali da vjeruje da Široki Brijeg iz dvomeča može izaći kao pobjednik.

Vicešampion BiH, ekipa Sarajeva, takođe gostuje, ali znatno bliže. Fudbaleri "bordo" tima igraju u Albaniji protiv Kukesija (19.30). Gostovanje u Tirani na stadionu Kemal Štafa neće biti nimalo lako za Sarajlije.

"Kukesi je mnogo ozbiljniji od Libertasa pa se nadam da ćemo i mi biti ozbiljniji. Vidjeli smo u prvom kolu kvalifikacija da nikoga nije lako pobijediti. Ipak, smatram da smo blagi favoriti i preuzimamo tu ulogu. Moramo odigrati dvije kvalitetne utakmice jer smo navijačima ostali dužni nakon mečeva sa Libertasom", istakao je trener Sarajeva Husref Musemić.

Treći bh. predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope, mostarski Zrinjski domaćin je bugarskom Botevu (18.30), koji je u prvom kolu bio ubjedljiv protiv kazahstanske Astane (1:0, 5:0).

"U goste nam dolazi ozbiljna ekipa u kojoj igra nekoliko stranaca, ali i potencijalnih bugarskih reprezentativaca. Svjesni smo da ćemo morati biti na mnogo višem nivou nego protiv Andorana, a vjerujem i da hoćemo. Oba kluba žele plasman u naredno kolo, ali nešto veće šanse su, objektivno, na strani Boteva. Ipak, oni će tu ulogu morati dokazati na terenu", jasan je trener Mostaraca Branko Karačić.

Revanš utakmice u Sarajevu, Širokom Brijegu i Burgasu na programu su 25. jula.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC