• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Zvezda sigurna na startu

Fudbaleri Crvene zvezde na otvaranju sezone savladali islandski IBV u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za LE. Strijelci Pečnik i Mijailović.

 LE: Zvezda sigurna na startu Izvor: MONDO

Počelo je!

Sezona 2013/14. za Crvenu zvezdu startovala je utakmicom sa islandskim IBV, ekipom koja vicešampionu Srbije nije predstavljala veliki problem na "Marakani".

Ipak, konačnih 2:0 u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope ne mogu poptuno da zadovolje trenera Slavišu Stojanovića, debitanta na klupi crveno-bijelih.

Njegovi igrači bili su bolji veći dio utakmice i stvorili više prilika za gol, ali završni pas i realizacija nešto su što će morati još da vježbaju na treninzima.

Takođe, sa nekoliko neisgurnih reakcija u odbrani omogućili su gostima da se i oni nađu u šansama, inače je djelovalo da bi teško sami došli do njih.

Ono što će stvoriti dodatni problem crveno-bijelima pred revanš za nedelju dana, pored napornog puta na Island, jesu povrede dvojice fudbalera. U prvom poluvremenu prinudno je zamijenjen Filip Kasalica, a u finišu utakmice i Nikola Mijailović.

Crveno-bijeli su u prvih 45 minuta pokazali da su za klasu kvalitetniji tim od rivala, međutim, veteran Dejvid Džejms savladan je samo jednom u tom periodu.

Učinio je to Nejc Pečnik u 12. minutu, kada je udarcem iz prve sa ivice peterca proslijedio loptu pod prečku poslije centaršuta Filipa Kasalice.

Slovenac se u odličnom izdanju predstavio beogradskoj publici i sigurno je bio najbolji igrač Zvezde u prvom dijelu meča.

Najbliži pogotku Islanđani su bili pred kraj prvog poluvremena, kada je Bajković nespretno ispustio loptu nakon šuta Džefsa sa 30 metara. Zvezdin čuvar mreže, ipak je stigao da se baci i sa gol-linije vrati loptu na sigurno.

Slaviša Stojanović je u ovom meču od prvog minuta šansu ukazao trojici igrača koji su prvi put nosili dres Zvezde.

To su, očekivano, doskorašnji član subotičkog Spartaka Aleksandar Kovačević, inače nekadašnji učenik Omladinske škole kluba iz Ljutice Bogdana, zatim veliki zvezdaš Miloš Ninković i Slovenac Nejc Pečnik.

Takođe, "rezervista" Filip Mladenović imao je nešto ofanzivniju ulogu nego kod prethodnih trenera, kada je igrao lijevog beka.

ZVEZDA: Bajković - Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović (90. Mirić) - Kovačević - Milijaš (71. Savićević), Ninković, Pečnik - Kasalica (26. Mladenović) - Dauda.

IBV: Džejms - Olafson, Gudjonson, Sigurbjonson, Garner, Hreidarson (72. Peturson), Porsteinson, Maveje, Džefs (90+5. Bergson), Torvardarson (87. Ingason), Gudmunson.

U drugom poluvremenu utakmice Islanđani su zaigrali dosta angažovanije i uspjeli da umanje nalete Zvezde, ali ne i da sačuvaju svoju mrežu.

Otpor gostiju slomio je Nikola Mijailović u 76. minutu, poslije solo-prodora po lijevoj strani. Tim pogotkom "pao je kamen sa srca" crveno-bijelima, pošto će sada na revanš ići sa solidnom prednošću.



TOK UTAKMICE:

2. minut Zvezda je krenula ofanzivno i već u drugom minutu uputila udarac u okvir gola. Glavom je pokušao Abiola Dauda, ali nedovoljno snažno da bi savladao Džejmsa.

3. Samo minut kasnije, takođe glavom, zaprijetio je Nejc Pečnik poslije centaršuta Milijaša iz prekida, ali je lopta prošla koji santimetar pored stative.

9. Izgleda da se povrijedio Filip Kasalica. Prilikom trka, bez duela, pao je na zemlju i uhvatio se za butinu. Ipak, napadač Zvezde "stegao je zube" i vratio se na teren, iako je izgledalo da će morati da bude zamijenjen.

12. GOOOOL 1:0! Nejc Pečnik! Upravo Kasalica bio je asistent slovenačkom igraču. Centaršut sa desne strane, Pečnik je dočekao na ivici peterca i volej udarcem poslao loptu u dalji golmanov ugao, pod prečku.

20. Još jedan dobar prodor Pečnika i ubacivanje lopte pred gol gostiju, gdje je bio Dauda, ali Nigerijac nije dobro reagovao.

26. Kasalica, ipak, ne može da nastavi utakmicu. Umjesto njega ušao je Filip Mladenović.

27. Prva prilika za goste i to - dobra. Torvadson je "promiješao" odbranu Zvezde i na lijevoj strani, ali je ubačenu loptu u peterac u posljednjem trenutku ispred rivala u korner poslao Mijailović.

33. Odlična prilika za Daudu! Pretrčao je čuvara, a potom se lijepim driblingom oslobodio još jednog igrača IB Vestmaneje, međutim, šutirao je neprecizno i zatresao spoljni dio mreže.

39. Dugačka lopta Milijaša preskočila je nekoliko igrača i stigla do Mladenovića, ali je njegov udarac glavom Dejvid Džejms uspio da proslijedi u korner. Veteran iz Engleske pokazao je da i u 42. godini posjeduje dobar refleks.

44. Nevjerovatan kiks Bajkovića! Pokušao je da uhvati loptu poslije šuta sa tridesetak metara, ali mu je ona ispala i umalo prešla gol-liniju. Srećom po crveno-bijele, uspio je da se pruži i zaustavi je prije nego što je prešla liniju.

Poluvrijeme.

Utakmicu na stadionu Crvene zvezde sa tribina posmatra i vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić. On je u društvu predsjednika Skupštine grada i člana Upravnog odbora Zvezde Aleksandra Antića, zatim direktora Kancelarije za Kosovo Aleksandra Vulina i bivšeg trenera crveno-bijelih Aleksandra Jankovića.



Utakmici zvanično prisustvuje 32.886 gledalaca, a među njima su i bivši igrači Zvezde Dejan Stanković i Marko Pantelić.

DRUGO POLUVRijEME:

48. Kao i u prvom poluvremenu, prvi šut u nastavku meča uputio je Abiola Dauda. Takođe glavom i takođe nedovoljno jako.

62. Uspjeli su Islanđani da "umrtve" igru i smanje pritisak crveno-bijelih, kojima je preko potreban barem još jedan pogodak pred revanš.

67. Crveni karton pomoćnom treneru Zvezde Bratislavu Živkoviću zbog jednog žustrog prigovora sudiji.

74. Gosti mnogo angažovanije igraju u drugom poluvremenu i sve je manje vremena za crveno-bijele da obezbijede ubjedljiviju prednost pred revanš.

76. GOOOL 2:0! Nikola Mijailović. Povratnik u Crvenu zvezdu lijepo je prošao po lijevoj strani, a onda oštrim udarcem po zemlji sa par metara "zakucao" loptu u dalji ugao.

78. Navijači Zvezde traže još jedan pogodak svog tima, a igrači se trude da im to ispune. Pokušao je Mladenović poslije centaršuta Daude sa lijeve strane. Lijepo je primio loptu na ivici šesnaesterca i plasirao je u dalji Džejmsov ugao, ali je nekadašnji golman Liverpula sigurno intervenisao.

79. Poslije greške jednog od defanzivaca gostujućeg tima iznenada se ukazala prilika crveno-bijelima. Pokušao je Pečnik da proigra Daudu u situaciji "2 na 1", ali nije uspio.

89. Umalo autogol mladog Lazića! Iako usamljen, loše je zahvatio loptu poslije centaršuta sa desne strane, pa je ona umjesto ka centru, otišla malo iznad prečke Bajkovićevog gola.

KRAJ

Žrijeb za 3. kolo kvalifikacija održaće se u petak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC