• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Častan poraz "ćurana"

Jagodina u najvećoj evropskoj utakmici u svojoj istoriji poražena kod kuće od Rubina iz Kazanja - 2:3. Na meču bilo svega 5.000 gledalaca.

 LE: Častan poraz "ćurana" Izvor: MONDO

Želje su jedno, realnost drugo.

Prijetili su u Jagodini da će na noge baciti moćniji i bogatiji Rubin iz Kazanja, ali poslije samo 20-ak minuta igre u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, bilo je jasno ko je bolji.

Jagodina je poražena pred svojim navijačima 2:3 (0:2) i malo nade joj ostaje da za sedam dana u Kazanju može do senzacije. Za utjehu "ćuranima" ostaje podatak da je u trećoj evropskoj utakmici postigla prva dva gola.

"Prvenac" je djelo Darija Damjanovića u 72. minutu.

Pred kraj meča, u nadoknadi vremena, u strijelce se upisao i Miloš Lepovič, dok su pogotke za Ruse postigli Aleksandar Prudnjikov u 12, Bibras Načo u 21. i Hoze Rondon u 87. minutu.

Revanš se igra 25. jula u Kazanju.

Atraktivan protivnik, koji je u posljednje vrijeme bio dva puta šampion Rusije, a prošle sezone učesnik četvrtfinala Lige Evrope, ruski Rubin, nije uspio da privuče više od 5.000 gledalaca na stadion Jagodine.

Osvajač Kupa Srbije odigrao je tek treći meč u evropskim takmičenjima. Prošle sezone "ćurani" su stali već u prvom kolu, jer je kazahstanski Ordabesi bio bolji u dva meča - 0:0 i 0:1.

TOK UTAKMICE

Ko je ko u evropskom fudbalu, Rusi su pokazali već u 12. minutu. Prvi ozbiljniji napad izvela je ekipa iz dalekog Kazanja i stigla do vođstva.

Mat u tri poteza. Poslije greške domaćina na sredini terena, loptu je na desnoj strani dobio Roman Jermenko, uslijedio je prizeman centaršut u srce šesnaesterca, uklizavanje Aleksandra Prudnjikova na 'prvoj stativi' i sigurna realizacija.

Jagodina je prvi put opasno priprijetila preko Vukašina Tomića u 17. minutu. Snažan udarac sa preko 20 metara prohujao je pored gola Runbina.

Kako ozbiljne ekipe rješavaju "male" utakmice, Rusi su demonstrirali poslije 20. minuta igre. Bibras Načo je tukao iskosa sa desne strane, sa ivice kaznenog prostora, Anđelo Đuričić je bio na lopti, ali je ona pala ispred njega i preskočila ga.

Đurić je moga da smanji prednost Rubina poslije drugog gola, ali je njegov šut sa 16 metara zaustavio Arlauskis. Do kraja poluvremena nije bilo prilika.

Jagodina napada više u drugom poluvremenu, ali i gol i dalje djeluje vrlo daleko. Rubin je zadovoljan vođstvom "oduzeo gas".

"Ćurani" su bolju igru u drugom poluvremenu krunisali golom u 72. minutu. Strijelac je bio Dario Damjanović. Dukić je ubacio, Arlauskis kratko odbio loptu do egzekutora...

Fudbaler iz Bosne i Hercegovine na taj način je ušao u istoriju fudbala u Jagodini, jer je postigao prvi pogodak u evro kupovima za ovaj klub.

Mogao je domaćin i do izjednačenja, ali je kazasio Lepović poslije dodavnja Stojanovića.

Rasplamsala se borba u Jagodini. U posljednjih desetak minuta prvo je Navas propustio šansu za goste, a zatim Gogić nije uspio da savlada Arlauskisa.

Sve je riješeno u Jagodini. Rondon je u 87. minutu postigao treći gol za Rubin poslije neuspjele ofsajd zamke domaćina i pravovremenog dodavanja Karadeniza.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi "ćurani" su uspjeli da postignu još jedan gol. Miloš Lepović je uspio da savlada Litvanca među stativama gola ruskog tima.

KRAJ!

JAGODINA: Đuričić, Dukić, Mihajlović, Tomić, El Monir (od 85' Projić), Damjanović, Gogić, Cvetković, Đurić, Lepović, Hadžibulić (od 65' Stojanović).

RUBIN: Arlauskis, Ansaldi, Markano, Šaronov, Jeremenko (od 85' Kulik), Rjazancev, Načo (od 59' Navas), Mvilja, Kisljak, Prudnjikov (od 59' Karadeniz), Rondon.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC