• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Odlična Voša spremila revanš Honvedu

Vojvodina dočekala Honved na "Karađorđu" u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i pobijedila 2:0.

 LE: Odlična Voša spremila revanš Honvedu Izvor: MONDO

Vojvodina ima kapitalnu prednost pred revanš meč protiv Honveda u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope narednog četvrtka u prijestonici Mađarske.

Novosađani su postigli dva, a nisu primili nijedan gol, i mogu gajiti realne nade da će se za sedam dana na stadionu "Božik" u Budimpešti revanširati Hovedu za ranije poraze u Evropi.

Mađari su bili uspješniji protiv "lala" u Mitropa kupu 1978. i u Kupu evropskih šampiona 1989. godine.

Odličnu igru ekipe Marka Nikolića, koja je od 20. minuta igrala sa igračem manje zbog isključenja Bojana Nastića, krunisali su Branislav Trajković i Stojan Vranješ golovima u 19. i 71. minutu.

VOJVODINA: Delač. Đurić, Trajković, Vulićević, Nastić, Alivodić (od 90' Bilbija), Vranješ, Poletanović, Radoja, Oumaru (od 89' Ivanić), Škuletić (od 26' Barić).

HONVED: Kemeneš, Lovrić, Barat, Nađ (od 46' Delčeg), Alkibiade, Ignjatović, Hidi, Živanović, Večei (od 55' Dijara), Testardi, Holender (od 65' Ikene).

Utakmici na stadionu "Karađorđe" prisustvovalo je oko sedam hiljada navijača, uz veliku grupu gostiju iz Mađarske, koji su bili smešteni na istočnoj tribini.

TOK UTAKMICE

Ekipa Marka Nikolića počela je vrlo ofanzivno i posle dva uzbuđenja u šesnaestercu Mađara, u osmom minutu stvorila veliku priliku.

Nakon vrlo dobrog centaršuta sa desne strane Miroslava Vulićevića i odličnog skoka Petra Škuletića mreža Hoveda ostala je netaknuta, prije svega zbog lijepe parade Kemeneša.

Konačno, u 19. minutu kapitulirala je odbrana Honveda. Branislav Trajković je bio najviši na 'prvoj stativi' poslije kornera, odakle je uspio da skreše loptu i pošalje je u mrežu mađarskog predstavnika - 1:0.

Ali, samo minut kasnije Novosađani su ostali sa igračem manje na terenu. Nesmotren start lijevog beka Bojana Nastića na polovini Honveda sudija iz Francuske je okarakterisao za crveni karton.

Ovakva odluka primorala je trenera Nikolića da iz igre povuče raspoloženog Škuletića, a da na teren pošalje hrvatskog internacionalca Marija Barića.

Voša je poslije pola sata igre mogla da duplira prednost. Pletanović je pobjegao odbrani Honveda nakon dubinske lopte Vranješa, ali ni on, kao ni Kemeneš nisu uspjeli da reaguju na pas, pa je lopta prošla tik pored stative.

Mađari su bili blizu da sami zatresu svoju mrežu u 36. minutu, kada je poslije centaršuta Oumarua Abubakara Alkibisade nespretno reagovao.

Nije dobro počelo drugo poluvrijeme po Vojvodinu, Hrvat Matej Delač u dva navrata sprečava fudbalere Honveda da izjednače. Na drugoj strani, Alivodić servira loptu Abubakaru, a ovaj u padu loše šutira glavom.

GOOOOL! Vojvodina je sa igračem manje uspjela da postigne drugi pogodak u 71. minutu. Igrаč zbog kojeg je Nаstić isključen u prvom dijelu, Botond Barat, skrivio je penаl nаd Oumаruom. Stojаn Vrаnješ je bio sigurаn izvođаč.

KRAJ!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC