• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Izbjeći Makabi

Maribor, Slovan Bratislava, Molde i Dinamo Tbilisi bili bi manje-više poželjni rivali u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

 PARTIZAN: Izbjeći Makabi Izvor: MONDO

Brojni plasmani u Ligu Evrope, kao i jedan u Ligu šampiona, isplaćuju se crno-belima, bez obzira na činjenicu da se u grupnoj fazi tih takmičenja nisu naosvajali bodova.

Partizan je rezultatima na evrosceni u prethodnih pet sezona zaradio koeficijent dovoljan za osmo mjesto liste 20 potencijalnih učesnika trećeg pretkola elitnog takmičenja (UEFA pri određivanju nosilaca podrazumijeva da će prethodnu rundu prebroditi favoriti).

To je u startu značilo da crno-bijeli neće moći da se sastanu sa vrlo jakim Bazelom, Apoelom i bečkom Austrijom, koji se sada uključuju u kvalifikacije, kao ni sa najbolje rangiranim ekipama koje igraju drugo kolo, a to su BATE Borisov, Seltik, Steaua, Plzen, Dinamo Zagreb i Legija.

Preliminarni žreb, obavljen u petak prije podne u Nionu, Partizanu je kao moguće protivnike odredio pobednike pet dvomeča drugog kola: Birkirkara - Maribor (prvi susret 0:0), Slovan Bratislava - Ludogorec (2:1), Đer - Makabi Tel Aviv (0:2), Slajgo - Molde (0:1) i Dinamo Tbilisi - Strejmur (6:1).

Bilo bi dobro da Vuk Rašović i njegovi puleni izbjegnu prvaka Izraela, koji je prošle sezone igrao Ligu Evrope, a i pre nekoliko dana u Mađarskoj je pokazao ambiciju i spremnost da dogura daleko.

Izraelci po tradiciji imaju kvalitetne, tvrde ekipe, sa dosta dobrih stranaca, a uživaju i bučnu podršku kao domaćini, za razliku od timova sa sjevera kontinenta ili iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza.

Protiv svih ostalih bi srpski šampion važio za favorita, pod uslovom da u revanšu sa Širakom (prvi meč 1:1) pokaže da je izdanje iz Jermenije proisteklo lošeg dana, manjka želje i energije, potcjenjivačkog pristupa...

Ako Partizan ne bi poslije Širaka uspio da eliminiše Maribor, Slovan, Molde ili Dinamo Tbilisi, onda bi to vjerovatno značilo da mu i nije mjesto u Evropi.

Žrijeb u Nionu zakazan je za 12 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC