• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Sreća, poslije dugo vremena, uz Zvezdu

Ni Udineze, ni Briž, ni Trabzon, pa ni Makabi...

 LE: Sreća, poslije dugo vremena, uz Zvezdu Izvor: MONDO

Crvena zvezda, ako prođe IBV, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv Černomoreca iz Odese ili možda protiv Dačije iz Kišinjeva.

Dugo je Crvena zvezda čekala sreću na žrijebu. Ovog puta je bila srećna.

Ni Udineze, ni Briž, ni Trabzon, pa ni Makabi...

Crveno-bijeli će, ukoliko izbace islandski IBV u gostima poslije 2:0 kod kuće, u 3. kolu kvalifikacija igrati protiv boljeg iz duela: Černomorec Odesa - Dačija Kišnjev.

Ukrajinci su takođe pobijedili 2:0 u prvoj utakmici kod kuće i imaju veće izglede da prođu dalje od moldavskog tima.

Ako dođe do tog duela, odnosno ako izostanu velika iznenađenja narednog četvrtka, tim Slaviše Stojanovića prvo će gostovati 1. avgusta, a onda igrati revanš za sedam dana na "Marakani".

Poslije tog dvomeča, hipotetički, Crvenu zvezdu još 180 minuta "plej-of" runde dijeli od Lige Evrope.

Zbog loših rezultata u Evropi prethodnih sezona, a Crvena zvezda nije prošla kvalifikacije za evro-kupove još od sezone 2007/08, klub iz Ljutice Bogdana nije bio povlašćen uoči žrijeba za 3. kolo.

Fudbaleri Vojvodine, koji su prethodne večeri u Novom Sadu pobijedili mađarski Honved 2:0, imaće težak posao u trećem kolu: tursku Bursu, koja se kao osmi najbolje rangirani tim u kvalifikacijama tek uključuje u iste.

Jagodina, poslije 2:3 kod kuće u meču sa ruskim Rubinom, ima male šanse da prođe u 3. kolo, ali ako se čudo dogodi, "ćurani" će ići u Dansku, ekipi Randersa, a revanš igrati kod kuće.

S obzirom na rezultate prvih utakmica, izvjesno je da će Crvena zvezda igrati protiv Černomoreca, tima koji igra na stadionu kapaciteta 34.164 gledalaca i koji je prošle sezone završio kao šesti u Ukrajini iza Šahtjora, Metalista, Dinamo Kijeva, Dnjepra i Metalurga, sa skorom 12-7-11 (32:36).

Dakle, Černomorec, koji s klupe vodi Roman Grigorčuk, je u 30 kola u prvenstvu postigao 32 gola, ali i primio samo 36. Najskuplji igrači tima, prema portalu Transfermarkt, su upravo defanzivci, Austraijanac Markus Berger, Argentinac Pablo Fontanelo, Brazilac Anderson Santana...

Na cijeni su i Brazilac Leo Matos, Albanac Elis Bakaj, itd.

U špicu igra bivši napadač Pari sen Žermena, Nice i Strazbura, Frank Đa Đeđe, koji ima 27 godina.

Černomorec nikada nije bio ni prvak SSSR, ni Ukrajine, dva puta je osvajao Kup i dva puta završavao prvenstvo kao drugoplasirani tim. Vrijednost kompletnog sastava procjenjuje se na oko 20 miliona evra, dok je recimo aktuelni sastav Zvezde procijenjen na 23,8 miliona.

ČEKANJE OD 2007.

Od učešća u Ligi Evrope i četiri poraza u grupi od Bajerna, Arisa, Boltona i Brage, na jesen 2007. godine, Crvena zvezda je ispadala od APOEL (2:2, 3:3, 2. kolo), Slavije Prag (2:1, 0:3, plej-of), Slovana iz Bratislave (1:2 , 1:1, 3. kolo), Rena (1:2, 0:4, plej-of) i Bordoa (0:0, 2:3, plej-of).

Mogući rivali ekipe Slaviše Stojanovića bili su Udineze, Klub Briž, kao i pobjednici dvomeča drugog kola Trabzon - Deri Siti (rezultat prvog susreta 4:2), Makabi Haifa - Hazar (2:0) i Astra Ploješti - Omonija (1:1).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC