• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će naslijediti Viljanovu?

Trener Barselone povukao se zbog bolesti, a španski mediji već uveliko se bave prognozama ko će ga zamijeniti na klupi španskog prvaka.

 Ko će naslijediti Viljanovu? Izvor: MONDO

Tito Viljanova neće predvoditi Barselonu naredne sezone zbog zdravstvanih problema. On je odlučio da napusti fudbal i u potpunosti se posveti borbi protiv kancera pljuvačnih žlijezda.

I dok cijeli fudbalski svijet žali zbog razloga odlaska Viljanove, mediji u Španiji već su počeli da licitiraju imenima koja bi mogla da se uključe u trku za klupu Barse.

Prema saznanjima "Marke" prvi izbor mogli bi da budu bivši igrači Barselone Mihael Laudrup i Luis Enrike.

Danac je na Nou Kampu proveo pet sezona, a zatim se i dokazao kao trener. Prošle sezone je sa Svonsijem osvojio Liga kup, a ugovorom za engleski klub vezan je još godinu dana. Čini se da je teško očekivati da će iznenada napustiti klub kojem je donio toliko radosti osvajanjem prvog trofeja u 100 godina dugoj istoriji.

Luis Enrike je osim kao igrač (proveo osam godina na Nou Kampu) i trenersku karijeru započeo u Barseloni. Radio je u B timu tri godine, prije nego što se 2011. preselio na klupu Rome. Njegovi aduti su da poznaje kako "Barsa diše", ali u prilog čelnicima Katalonaca ne ide to što je nedavno potpisao ugovor sa Seltom.

U igri je navodno i iskusni argetinski trener Marselo Bielsa, koji je ostao bez posla, nakon što je dvije sezone predvodio Atletik Bilbao. Njegove šanse za preuzimanje kormila Barse su manje, jer navodno komentari iz Baskije o njegovom radu nisu baš pohvalni.

Kao kandidati za klupu pominju se takođe bivši igrači Frank de Bur, aktuelni trener Ajaksa, kao i Ronald Kuman, koji predvodi Fejenord. "U igri", ali ipak, sa manjim šansama, je navodno i Andre Viljaš Boaš, menadžer pod ugovorom sa Totenhemom.

Neki mediji na Iberijskom poluostrvu prenijeli su da su kandidati da naslijede Tita Viljanovu i bivši menadžer Mančester sitija Roberto Manćini, prekaljeni stručnjak Jup Hejnkes, kao i Frank Rajkard...

Neizvjesnost o tome ko će zaista sjesti na klupu Barselone ne bi trebalo da traje dugo, jer je predsjednik Sandro Rosel najavio je da će javnost naredne nedjelje već znati ime novog trenera.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC