• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-19): Pun pogodak "orlića"!

Reprezentacija Srbije na startu Evropskog prvenstva u Litvaniji bolja od Turske - 2:1 (1:0).

 EP (U-19): Pun pogodak "orlića"! Izvor: MONDO

Izabranici Ljubinka Drulovića napravili su važan korak ka plasmanu u polufinale, savladavši Turke u meču prvog kola B grupe u Marijampolju.

"Orlići" su poveli u 19. minutu preko Andrije Lukovića, u 53. je na 2:0 povisio Aleksandar Mitrović, ali su srca srpskih navijača podrhtavala u samom finišu, pošto je Redžep Nijaz smanjio na 2:1.

U okviru B grupe sastaju se još Francuska i Gruzija, a "orlići" će u sljedećem kolu (utorak, 17.30) odmeriti snage sa Gruzijom, takođe u Marijampolju.

SRBIJA: Rajković, Golubović, Veljković, Filipović, Antić (od 67' Urošević), Maksimović, Milinković-Savić, Pavlovski (od 89' Vojvodić), Luković, Đurđević (od 90+3' Meleg), Mitrović.

Prvi pogodak za srpsku reprezentaciju, ujedno i prvi na cijelom šampionatu, pao je poslije sjajnog centaršuta desnog beka Petra Golubovića i preciznog udarca glavom Lukovića.

Već u 21. minutu moglo je da bude 2:0, ali je šut sa 30 metara Sergeja Milinkovića-Savića, nakon što je turski golman Onurkan istrčao i ispustio loptu, samo uzdrmao stativu!

Dva minuta kasnije su Turci bili nadomak izjednačenja, kada je Predrag Rajković u stilu Bobana Bajkovića propustio kroz šake udarac Ibrahima Jilmaza, a zatim požrtvovanom intervencijom "izvadio" loptu iz gola.

Kao u meču Crvena zvezda - IBV, ostala je dilema da li je lopta prešla gol-liniju. Možda i jeste...

Na 2:0 povisili su Srbi kada je sa lijevog boka centrirao Luković, a Mitrović na sedam-osam metara od mreže samo postavio nogu i pored nekoliko defanzivaca proslijedio loptu u donji desni ugao.

Pomalo nonšalantna igra u završnici i čekanje na posljednji sudijski zvižduk osvetili su se "orlićima" kada se Nijaz u 88. minutu iskrao u kaznenom prostoru i lako iskoristio pas Čenka Šahina da matira Rajkovića.

Na isteku 93. minuta - drama. Srpski štoperi su još jednom "zaspali", Jilmaz je oštro tukao glavom, ali taj pokušaj završio je pored desne stative. Malo zaslužene sreće...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC