• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajnkesu baštovanstvo preče od Barselone

Nemački trener odbacio mogućnost da preuzme iznenada upražnjeno mjesto trenera Barselone.

 Hajnkesu baštovanstvo preče od Barselone Izvor: MONDO

Odlazak Tita Vilanove sa klupe Barselone zbog namjre da se potpuno posveti liječenju od raka pljuvačnih žlijezda rastužio je mnoge, ali i otvorio konkurs za jedan od najpoželjnijih poslova u svijetu fudbalskih trenera.

Ko će ga naslijediti još je neizvesno, a navodno najbliži tome su Mihael Laudrup i Luis Enrike, nekadašnji igrači katalonskog kluba.

Aktuelni treneri Svonsija i Selte od nedjelje su za korak bliže povratku na Kamp nou, pošto je takvu mogućnost definitivno odbacio nedavno penzionisani Jup Hajnkes.

Njemački stručnjak je prošle sezone sa Bajernom osvojio Ligu šampiona i "duplu krunu" u nacionalnom prvenstvu, a potom je ekipu prepustio bivšem treneru Barselone Pepu Gvardioli.

Hajnkes kaže da trenutno uživa u slobodnom vremenu i da ne razmišlja o mogućem povratku na posao.

"Mislim da je nemoguće očekivati da preuzmem neki drugi klub poslije angažmana u Bajernu. Sada mi je vrijeme potpuno ispunjeno - imam svoje hobije, bavim se rekreativno sportom, gajim baštu i imam kućne ljubimce", rekao je 68-godišnji Hajnkes.

Potencijalnu ponudu da sjedne na klupu Barse odbio je i holandski stručnjak Ronald Kuman, poput Laudrupa i Enrikea, takođe nekadašnji igrač crveno-plavih.

"Brinem se prije svega za Vilanovu i to me sada okupira,. Uopšte ne razmišljam o mogućnosti da ja preuzmem ulogu trenera", rekao je 50-godišnji Kuman.

Dakle, konkurs je otvoren, a broj kandidata se smanjuje. Među njima su, navodno, i Andre Viljaš-Boaš, Roberto Manćini, Marselo Bijelsa...

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC