• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Učenik tražio nenormalne uslove

Čelnici Partizana nisu pristali na "nenormalne uslove", koje je pred njih postavio 17-godišnji Andrija Živković.

 PARTIZAN: Učenik tražio nenormalne uslove Izvor: MONDO

U Partizanu je ozbiljno počelo da škripi i tamo gdje nikada nije.

"Parni valjak", barem do sada, rijetko je imao problema oko dogovora kada su ranijih godina najtalentovaniji klinci prelazili iz Omladinske škole u prvi tim.

Kao buduće velike nade srpskog fudbala svojevremeno iz jedne od najjačih fudbalskih škola na veliku scenu dolazili Smiljanić, Bosančić, Veselinović, braća Marinković, Jovetić, Ljajić, među posljednjim primjerima Lazar Marković, Mitrović, Ninković... Svi oni su pristajali i potpisivali prve profesionalne ugovore sa klubom u kojem su sticali osnovno fudbalsko znanje.

Doduše, periodično, bilo je primjera poput Miljana Mrdakovića, Gorana Lovrea, Miralema Sulejmanija, koji su iz raznoraznih razloga napuštali Humsku, a da nisu uopšte ili pošteno šutnuli loptu u dresu seniorskog tima.

Danas se situacija promijenila i izgleda da nije više tako povoljna za crno-bijele.

U samo nekoliko dana "parni valjak" praktično je ostao bez dvojice igrača na koje je, prema riječima odgovornih iz kluba, ozbiljno računao u budućnosti. Kapiten kadeta Milan Jokić sredinom nedjelje potpisao je četvorogodišnji ugovor sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom, dok je par dana kasnije Andrija Živković odbio da isto to učini sa Partizanom, jer klub nije pristao na njegove uslove, koji su, navodno, u ravni sa najvećim u srpskom fudbalu.

"Znam samo da su tražili nenormalne uslove za srpski fudbal", kratko je za MONDO prokomentarisao predsjednik kluba Dragan Đurić.

Prvi čovjek Partizana je, prema našim saznanjima, bio na sastanku kojem su prisustvovali sportski direktor crno-bijelih Albert Nađ, Živkovićev otac i menadžer fudbalera, bivši as reprezentacije Srbije i Olimpijakosa, Predrag Đorđević.

Zanimljivo da su Jokić i Živković ovog ljeta prošli dio priprema sa prvim timom, dok je Andrija i prošle zime bio na kompletnim pripremama, ali je zbog obaveza prema reprezentativnim selekcijama kasnije manje vremena proveo u radu sa prvotimcima. Ipak, u finišu sezone bio je licenciran i konačno je dobio šansu protiv Novog Pazara.

S obzirom da talentovani 17-godišnji igrač nije potpisao profesionalni ugovor, on će nastaviti da trenira sa svojim vršnjacima u mlađim kategorijama Partizana, što mu je na kraju razgovara i poručio predsjednik Đurić.

Ako se nešto ne promijeni i jedna od stane ne popusti, Partizan bi mogao da ostane bez još jednog bisera. Jokić je već napustio Humsku, Nemanja Radonjić je već odavno na klimavim nogama zbog nediscipline, propuštanja treninga, ali i izjava da je veliki navijač Zvezde, dok je Andrija Živković u ovom trenutku daleko od ugovora sa srpskim šampionom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC