• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pred Island: Put, putujeeeem...

Crveno-bijele očekuje putešestvije do Islanda. Na put će ponijeti i folije za prozore, da bi igrači mogli da spavaju.

 Zvezda pred Island: Put, putujeeeem... Izvor: MONDO

Avion, autobus, čamci, konji... Šalimo se malo, ali put koji čeka fudbalere Crvene zvezde na Island uopšte nije naivan.

Kada su saznali ime protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u Crvenoj zvezdi su se zabrinuli više zbog udaljenosti nego zbog imena rivala. Islandski IBV je u prvoj utakmici u Beogradu (0:2) pokazao da nije toliko loš, ali i da je daleko od prosečnog evropskog nivoa.

Zato se od Zvezde očekuje da "overi" prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, mada to neće biti lako, prije svega zbog napornog puta.

Ekipa Crvene zvezde kreće na put u utorak, a utakmica je u četvrtak, od 20.30 časova. Prva odrednica je Berlin, pa dnevni odmor u hotelu, a oko 22 časa, opet na aerodrom i čekiranje za let za Keflavik, odakle će autobusom ići za Rejkjavik. Ako ne bude kašnjenja, fudbaleri Zvezde bi u sobama u hotelu u Rejkjaviku trebalo da budu oko dva sata iza ponoći.

Kada se probude i kada doručuju, slijedi novi put avionom. Od Rejkjavika do krajnjeg odredišta Vestmaneje, koja je udaljena oko pola sata.

Osim dalekog puta, koji "po glavi" košta oko 1.400 evra (računica je da će Zvezdu ovo putovanje koštati ukupno oko 60.000 evra), crveno-bijele na Islandu čekaju i "bijele noći" i mnogo niža temperatura od beogradske (na fotografiji možete da vidite kako trenutno izgleda tamo).

Temperature na Islandu su tokom dana oko 12 stepeni, a noću padaju do pet stepeni. Osim toga, u hotelima često nema ni roletni ni zavesa, tako da će ekspedicija Zvezde nositi folije za prozore, da bi igrači mogli da spavaju.

Zbog svega navedenog razumljiv je oprez koji pokazuje trener Zvezde Slaviša Stojanović.

"Ne čeka nas baš lak posao. Prvo, jer oni nisu nimalo naivan protivnik, drugo, zato što smo imali problema sa povredama, tako da krećemo maksimalno oprezno na Island i nadamo se najboljem", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare.

Stojanović ne želi da kuka zbog putovanja, jer tako je bilo i Islanđanima kada su dolazili u Beograd.

"Nije jednostavan put, ali kako su oni išli ovamo tako i mi idemo tamo. Moramo dobro da se pripremimo i da budemo oprezni iz ugla rezultata, puta i forme. Mene više brine visinska razlika nego temperaturna, jer će na nižim temperaturama možda biti bolji kapacitet za trčanje. Nadam se", rekao je uz osmijeh Stojanović.

Neizvestan je nastup Nikole Mijailovića (strelac drugog gola), kao i Stevana Lukovića koji se povrijedio u jučerašnjoj kontrolnoj utakmici sa Bežanijom, a tek će se poslije večerašnjeg treninga znati u kakvom je stanju Filip Kasalica.

Novinare je zanimalo i da li je kritikovao golmana Bobana Bajkovića zbog kiksa kojim je IBV zamalo izjednačio u prvom meču.

"Nisam kritikovao Bajkovića. Naravno, imali smo analizu i tek ćemo da imamo analizu, a ja želim da ostavim treneru golmana da radi svoj posao za koji je angažovan", rekao je Stojanović.

Inače, ostrvo na koje Zvezda putuje ima oko 4.500 stanovnika. Tamo se 1973. godine dogodio veliki zemljotres.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC