• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAKEDONIJA: Prekid meča zbog šovinizma

Zbog učestavlih incidenata, vrijeđanja na međunacionalnoj osnovi, FS Makedonije donio pravila, poput Fudbalskog saveza Srbije.

 MAKEDONIJA: Prekid meča zbog šovinizma Izvor: MONDO

U makedonskom fudbalu slično je kao u srpskom. Bar što se tiče navijača, odnosno "navijača".

Konstantne međunacionalne uvrede, incidenti, podstakli su Makedonski fudbalski savez da donese mjere poput onih kojima je posegao Fudbalski savez Srbije.

Tako su u Makedoniji odlučili da probaju da iskorijene te zle pojave, poput šovinizma i drugih nesportskih i nedoličnih ponašanja, a moguć je čak i prekid utakmice.

Fudbalski savez Makedonije dao je mogućnost zvaničnim licima da u slučaju uvredljivog skandiranja ili isticanja neprikladnih transparenata mogu da zatraže da se tribina odmah isprazni ili da izdejstvuju prekid meča, a onda bi tim čiji navijači nisu napravili prekršaj, dobio utakmicu 3:0 "par forfait".

A šta ako se navijali oba tima nedolično ponačaju?

"Ako se navijači obje ekipe na nekoj utakmici budu šovinstički ponašali ili na drugi način ugrozili bezbjednost meča, zvanična lica će imati pravo da odmah prekinu utakmicu. Fudbalski savez Makedonije će u tom slučaju zakazati novu utakmicu ili prekinutu registrovati postojećim rezultatom", navodi se u novom Pravilniku.

U prošloj sezoni bilo je problema na međunacionalnoj osnovi, s obzirom na to da je poznato da je Makedonija "podijeljena" na makedonsko i lokalno albansko stanovništvo.

Najdrastičniji primer dogodio se kada su se 22. maja 2012. godine sastali Teteks (pretežno ga podržavaju Makedonci) i Škendija (podržavaju je Albanci). Meč je prekinut zbog šovinističkog i uvredljivog skandiranja navijača oba kluba.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC