• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Honved: Naši navijači maltretirani u Srbiji

Mađarski fudbalski klub tvrdi da je grupa od oko 500 njegovih navijača držano na granici sa Srbijom nekoliko sati.

 Honved: Naši navijači maltretirani u Srbiji Izvor: MONDO

Fudbalski klub Honved uputio je pismo ambasadoru Srbije u Mađarskoj sa zahtjevom da pokrene istragu povodom, kako se tvrdi, maltretiranja njegovih navijača od strane srpskih graničnih vlasti prije i poslije utakmice protiv novosadske Vojvodine prošlog četvrtka, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Na klupskom sajtu navodi se da je oko 500 navijača Honveda nekoliko sati zadržano na graničnom prelazu Horgoš prije nego što im je dozvoljen ulazak u Srbiju, a da su im srpski graničari zaplijenili hranu, piće, kao i lične stvari, uključujući i fotoaparate iz njihovih autobusa.

Dodaje se da su mađarski navijači prilikom povratka ponovo podvrgnuti pretresu, koji je trajao između jedan i po i dva sata.

Zvaničnik Honveda Pal Gač pozvao je ambasadora Srbije Radeta Dropca da pokrene istragu i "identifikuje odgovorne za neprihvatljive događaje koji kvare prijateljstvo između dva naroda".

Ranije danas član radikalne nacionalističke stranke Jobik, Đerd Silađi, nazvao je "šokantnom" činjenicu da mađarsko ministarstvo spoljnih poslova do sada nije reagovalo na novinske izveštaje niti je zatražilo od zvaničnike Srbije objašnjenje povodom maltretiranja fudbalskih navijača.

Fudbaleri Honveda poraženi su prošle nedjelje u Novom Sadu od Vojvodine 0:2 u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Revanš susret je u četvrtak od 20.30 sati u Budimpešti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC