• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Zakon o sportu ili ključ u bravu!

"Ako Republika Srpska želi da sport egzistira mora do isteka godine da napravi barem nacrt Zakona o sportu", kaže predsjednik Borca Srđan Šuput.

 BORAC: Zakon o sportu ili ključ u bravu! Izvor: MONDO

Upravni odbor Borca usvojio je izvještaje sa priprema i spremno dočekuje novu sezonu u Premijer ligi BiH iako još nije kompletirao igrački kadar.

Očekivani dolasci Darka Maletića, Nemanje Vidakovića i Ognjena Petrovića još nisu finalizirani, potvrdio je predsjednik UO Borca Srđan Šuput novinarima nakon sjednice na Gradskom stadionu.

''Najbliži oblačenju dresa Borca su Siniša Dujaković i Petrović, dok je Maletić zatražio vremena do petka-subote, kada će se znati da li će otići u inostranstvo. Jedno je sigurno - osim Borca, nekadašnji reprezentativac BiH neće igrati za drugi klub u našoj zemlji iako je imao nekoliko ponuda iz ekipa iz Federacije BiH'', izjavio je Šuput.

Prema njegovim riječima, prva sjednica u novom sazivu UO protekla je u gotovo kompletnom sazivu.

''Imenovali smo potpredsjednika UO gospodina Nedu Kesića, koji je mnogo pomagao klubu i dosad, a biće od velike pomoći posebno u sponzorskom dijelu. Što se tiče operativnog plana, sve je spremno za početak nove sezone - usvojen je izvještaj sportskog direktora Branislava Krunića o pripremama''.


Šuput je u svom prvom mandatu u ulozi predsjednika Borca osvojio šampionsku titulu u BiH, ali ove sezone "Velikan iz Platonove" zbog brojnih finansijskih problema nema tako visoke ambicije.

''To su bila neka ljepša vremena, ali sada je neuporedivo teže u finansijskom smislu u cijeloj državi. U klubu je danas blokada na iznos od 600.000 KM od raznih povjerilaca. Razgovarao sam s njima i postoji velika mogućnost da do petka naš račun bude deblokiran''.

To bi omogućilo normalno funkcionisanje Borca, ali Šuput smatra da je to samo privremeno rješenje.

''Veliko je pitanje do kada? Glavni zaključak današnjeg UO je da Republika Srpska ukoliko želi da sport egzistira mora do isteka godine da napravi barem nacrt Zakona o sportu ili da donese finalni Zakon. Nije riječ samo o FK, KK ili RK Borcu, već sportu u cijeloj RS od Trebinja do Novog Grada. Ako se to ne desi, ilozorno je sjediti i pričati o nagomilanim problemima''.


Prema njegovom mišljenju, novi Zakon mora da omogući privatizaciju klubova.

''Suština ovog Zakona o sportu je privatizacija klubova odnosno dolaska do titulara, kako bi povjerioci mogli da namire svoja dugovanja''.



Novinarima se potom obratio i sportski direktor Branislav Krunić, koji je naglasio da zbog poznatih problema u klubu niko ne može da očekuje veliki rezultat od izabranika Dragana Jovića.

''Za četiri dana počinje sezona u Zenici protiv Čelika. Jedva čekamo meč i mi i navijači, ali nismo u potpunosti zadovoljni odrađenim pripremama jer smo imali veliku reorganizaciju i u igračkom, ali i stručnom kadru. Početak neće biti lagan, biće nam potrebno neko vrijeme da ostvarimo rezultate'',
rekao je Krunić.

Prvi operativac crveno-plavi otkrio je da je Borac napokon kompletirao stručni štab, ali i dodao da postoji ''bekap'' plan ukoliko Maletić ode u inostranstvo.

''Danas smo dobili kondicionog trenera Mihajla Samardžiju, čime je stručni štab kompletiran. Ukoliko do subote ne bude finaliziran ugovor sa Maletićem, imamo u planu igrača za njegovu zamjenu, ali ne bih htio da otkrivam ime. Riječ je o ofanzivnom vezisti jer smo tokom priprema uvidjeli da smo oslabljeni u napadu'',
podvukao je on.

Borac u srijedu u 18 časova protiv srbačke Sloge na Gradskom stadionu imaće generalnu probu za start nove sezone.

(N. Š. /MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC