• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Trebalo je mnogo stvari da "legne"

Trener Želje Amar Osim smatra da je ukupni rezultat 6:4 protiv Plzena uspjeh, dok je strateg Čeha Pavel Vrba istakao da su plavi namučili njegov tim.

 Osim: Trebalo je mnogo stvari da "legne" Izvor: MONDO

Šampion Bosne i Hercegovine je časno pao u drugom pretkolu Lige šampiona i oprostio se od Evrope.

Nakon 4:3 u Češkoj, Željo je poražen i u revanšu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 2:1.

Osim je na konferenciji za novinare poslije revanša izjavio da je bilo za očekivati da se "neke stvari neće poklopiti bez obzira na igrača više od 20. minuta".

"Bilo je za očekivati, logički, to je neka pravda, da nam se neće sve poklopiti u drugoj utakmici. Ovakvu ekipu se može proći samo ako se sve stvari poklope. Previše stvari nam se nije poklopilo i to je to", rekao je Osim.

Prema njegovim riječima, Želju je presjekao brzi gol gostiju poslije greške golmana Adnana Hadžića.

"Primili smo jako brzo gol, imali smo dvije povrede, tako da bez obzira što smo ostali s igračem više, ali smo već gubili 2:0. Ostaje žal što smo kasno dočekali tu njihovu grešku. Nesrećni smo što smo u ovom dvomeču dobili tako jakog protivnika. Nekog slabijeg protivnika bi prošli sa četiri postignuta gola".

Osim je svjestan da njegovi igrači nisu imali kvalitet da preokrenu rezultat u svoju korist.

"Bolja ekipa bi ih pobijedila na 2:1. Oni su se branili, ali tu je bilo puno prostora za centaršut, pas, za prići, za zamahnuti. Imamo neke mlade igrače, neke koji su malo umorni, neke koji malo previše hoće... Samo jedan gol je trebao da se stvari dramatično okrenu jer smo imali taj mali dodatni impuls da damo taj gol koji bi psihološki digao i nas i publiku, a njima bi unio nervozu".

Šef struke Želje je podsjetio da je Viktorija prošle sezone bez primljenog gola izbacila Napoli, a u dvomeču sa Atletiko Madridom jednom loptu vadila iz svoje mreže.

"To je disciplinovana ekipa koja zna da se brani. Vidjeli ste ‘debelog’ kapitena, baca se mali kao lav... Darida je superjak igrač, čitavu utakmicu je proveo u nekakvim stvarima koje nisu najljepše za vidjeti, ali je svoj dio posla odradio", zaključio je Osim.

Njegov kolega sa češke klupe Pavel Vrba je podvukao da je Viktorija dvomeč dobro odigrala kada je rezultat u pitanju, ali da ih je Željo namučio više nego što su očekivali.

"Utakmica je počela idealno u našu korist i to nam je mnogo pomoglo, ali se nervoza uvukla u igrače nakon crvenog kartona", rekao je Vrba.

Češki stručnjak je rekao kako je Željo igrao otvorenije i hrabrije na Koševu i da je pokazao da je kvalitetna ekipa. "Sve u svemu imali smo puno sreće", zaključio je Vrba.

(MONDO, foto: Klix)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC