• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJO: Škaljić slomio ruku, Čolić imao sreće

Osim eliminacije iz drugog pretkola Lige šampiona, Željezničar je na duže vrijeme ostao bez stopera Asima Škaljića, koji je slomio ruku.

 ŽELJO: Škaljić slomio ruku, Čolić imao sreće  Izvor: MONDO

Prvak Bosne i Hercegovine poražen je u revanšu od Viktorije iz Plzena (1:2) i završio takmičenje u Evropi.

Defanzivac plavih Asim Škaljić je tokom drugog poluvremena nezgodno pao, nakon čega je na nosilima iznesen sa terena stadiona "Asim Ferhatović Hase". Činilo se da će se nakon ukazane pomoći vratiti u igru, ali je hitno prevezen u bolnicu gdje je ustanovljen prelom ruke.

To znači da će Škaljić dugo odsustvovati sa terena, za razliku od Benjamina Čolića, čija povreda se činila mnogo ozbiljnija.

Izgledalo je da je vezista Želje pokidao ligamente koljena i odmah je zatražio izmjenu (ušao Mladen Zeljković) uz jako bolnu grimasu. Kolima Hitne pomoći je prevezen u bolnicu, ali je prvi pregled pokazao da nije došlo do puknuća ligamenata.

"Čašica mi je iskočila, ali pregled je pokazao da nije došlo do puknuća ligamenata. Ipak, za dva dana moram uraditi dealjnije preglede. Osjećam se dobro i mogu hodati", rekao je Čolić za "SCsport".

Nakon meča je na konferenciji za novinare o povredama govorio i trener Amar Osim, ali u tom trenutku nije znao da je Čolićeva povreda lakše prirode.

"Mjesec pauze za obojicu večeras povrijeđenih. Benjaminu je otišlo koljeno, a Škaljić je slomio ruku", potvrdio je trener Želje.

Bez obzira koliko će pauzirati Čolić, jasno je da neće biti spreman za premijerni meč nove sezone u prvenstvu BiH u kojem Sarajlije gostuju Zvijezdi u Gradačcu.

(MONDO, foto: Sportsport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC