• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Prolazimo Albance!

Trener Husref Musemić, golman Dejan Bandović i kapiten Muhamed Džakmić najavili pobjedu nad Kukesijem u revanšu drugog pretkola Lige Evrope.

 SARAJEVO: Prolazimo Albance! Izvor: MONDO

Vicešampion Bosne i Hercegovine Sarajevo je u prvom susretu u Albaniji upisao poraz (3:2), ali trener Husref Musemić smatra da je bordo tim bolji i da navijači u četvrtak na Koševu mogu očekivati prolaz.

''Koliko vidim, ovdje su tri najodgovornija čovjeka za poraz u Tirani - kapiten Muhamed Džakmić, Dejan Bandović i ja'', počeo je Husref Musemić priču na konferenciji za novinare, a prenosi ''Radio Sarajevo''.

''I dalje vjerujem da je naš tim kvalitetniji od Kukesija. Dokazaćemo to sutra i proći dalje. Ponovo govorim, ostali smo dužni našim navijačima. Igraćemo za njih, zaslužili su najbolje. Hvala im na podršci u Albaniji'', rekao je trener Sarajeva.

U timu Sarajeva nema povrijeđenih igrača, a Musemić je najavio jednu promjenu u timu.

''Svi smo uz našeg golmana Bandovića. Takve greške dešavaju se golmanima jednom ili dvaput u karijeri. On će i dalje biti prvi golman Sarajeva. Svi naši prvotimci s pravom nastupa su zdravi i spremni. Mislim da ćemo u ekipi napraviti samo jednu izmjenu''.


Golman Sarajeva Dejan Bandović preuzeo je odgovornost za poraz u Tirani i izvinio se navijačima uz poziv da u što većem broju dođu na revanš.

''KRIV SAM, IZVINITE''

''Nadam se da će biti dosta navijača i da ćemo proći dalje. Kako smo vidjeli, sport je valjda jedina stvar koja može ujediniti građane naše zemlje. Neka tako bude i sutra'', poručio je Bandović.

Golman Sarajlija se potom osvrnuo na prvi meč u Tirani.

''Ne dijelim mišljenje trenera Musemića. Mislim da niko osim mene nije kriv za poraz. Sve greške saigrača nastale su nakon mojih slabih intervencija. Izvinjavam se navijačima'', rekao je Bandović.

''O METALURGU NE MISLIMO''

Kapiten Džakmić nije želio da govori o narednom rivalu (ukrajinski Metalurg iz Donjecka) pod uslovom da bordo tim prođe Albance.

''Ne razmišljamo o eventualnom meču sa Ukrajincima. Važan je samo sutrašnji duel s Kukesijem. Svjesni smo važnosti meča, nadam se da nećemo ponoviti greške i da prolaz neće doći u pitanje'', dodao je kapiten Sarajeva.

Sarajevo i Kukeši se sastaju u četvrtak od 21 čas na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

(MONDO, foto: Radio Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC