• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Hercegovačke nade

Hercegovački klubovi Zrinjski i Široki Brijeg u četvrtak igraju revanš mečeve drugog pretkola Lige Evrope.

 LE (kval): Hercegovačke nade Izvor: MONDO

Mostarski Zrinjski je u prvoj utakmici sa bugarskim Botevom odigrao neriješeno 1:1 na stadionu ''Pod Bijelim brijegom'' i imaće težak zadatak u revanšu u Plovdivu.

Prema tvrdnji veziste Milana Muminovića, Zrinjski nije izgubio ''pravo na nadu'' da može proći u treće pretkolo, gdje bi ih čekao njemački Štutgart.

''Svjesni smo da će biti teško doći do rezultata koji bi nas odveo u treće pretkolo, ali imamo se pravo nadati da možemo proći dalje. Botev je favorit, to je činjenica, ali ne toliki da bi naše šanse bile vrlo male. Znamo da ćemo za dobar rezultat morati odigrati odličnu utakmicu, ali vjerujem da smo u stanju odigrati na takvom nivou. Biće nam potrebno i malo sreće, tako da se nadam da će i ona biti na našoj strani'', rekao je vezista ''plemića''.



I u drugom hercegovačkom timu, Širokom Brijegu se nadaju da će uspjeti nadoknadnati gol minusa iz Pavlodara, gdje su u prvom susretu poraženi od kazahstanskog Irtiša (3:2).

Iskusni ofanzivni vezista Širokobriježana Dalibor Šilić vjeruje da će njegov tim uspjeti da prođe u dalje takmičenje, ali žali što već u Kazahstanu nije riješeno pitanje prolaska na megdan sa italijanskim Udinezeom.

''Imali smo puno šansi, sedam - osam ‘zicera’.... Po meni, posao smo mogli završiti već u prvoj utakmici. Ali, ne mislim da su naivna ekipa. Vrlo su disciplinovani u odbrani, a u napadu imaju nezgodnog napadača Murzoeva, koji stiže svaku loptu'',
rekao je Šilić i dodao da na Pecari do završetka revanša sa Irtišom postoji jedna ''zabranjena tema''.

''To je Udineze''.

Botev - Zrinjski igra se u četvrtak s početkom u 19.30 časova, dok je susret na Pecari između Širokog Brijega i Irtiša zakazan za 20.30 sati.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC