• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape odbio da stadion nosi njegovo ime!

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić odbio je da stadion Krivaje u Zavidovićima nosi njegovo ime.

 Pape odbio da stadion nosi njegovo ime! Izvor: MONDO

Na prijedlog u Opštinskom vijeću Zavidovići zvanično najbolji fudbaler svih vremena u BiH negativno je odgovorio, prenosi agencija "Anadolija".

Kako ističu u rodnom gradu popularnog Papeta, selektor BiH i u ovom slučaju iskazao je skromnost, zahvalivši se na ideji, ali "ne želi za života da stadion nosi njegovo ime".

"Safet Sušić Pape bio je i ostao skroman, ali i veliki čovjek. O njegovim igračkim i trenerskim kvalitetama iluzorno je govoriti. O njima najbolje pričaju njegovi rezultati tokom svih ovih godina. Ovdje ga ljudi posebno vole. Ponosni smo što je naš sugrađanin, što je jedan od najboljih fudbalera svijeta svih vremena rođen baš u našim Zavidovićima, te jer je karijeru počeo u Krivaji. Zbog svega toga Krivaja je pokrenula inicijativu da se Safetu Sušiću uruči najznačajnije priznanje njegovog rodnog grada, tj. Plaketu Grada Zavidovića", rekao je Vildan Hamidičević, direktor Krivaje.

Priznanje bi Sušiću trebalo biti uručeno na svečanosti 15. septembra ove godine, kada se slavi Dan Zavidovića.

Suad Omerašević, načelnik Opštine Zavidovići istakao je da nema razloga da Opštinsko vijeće jednoglasno ne prihvati prijedlog Krivaje.

"Kao Zavidovićanu i načelniku Opštine Zavidovići izuzetno je drago i ponosan sam što naš Safet Sušić nezaustavljivo vodi reprezentaciju BiH ka Brazilu. Od srca mu želimo da uspješno završi posao na putu ka Svjetskom prvenstvu. I zbog selektora koji je rođen u Zavidovićima građani ovog grada sa punom pažnjom i posebnim emocijama prate svaku utakmicu reprezentacije BiH. Imamo Sušićevo obećanje da će uskoro posjetiti svoj grad što nam je posebno drago".

Safet Sušić, rođen je 13. aprila 1955. godine u Zavidovićima, gdje je živio do svoje 17 godine. Odlazi tada u Sarajevo, gdje je od 1973. godine do 1982. stekao slavu na prostorima bivše Jugoslavije, a potom je punu deceniju svoje igračko umijeće na najbolji način demonstrirao u slavnom pariškom PSŽ-u. U periodu od 1977. do 1990. godine za „A“ reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 54 utakmice i postigao 21 gol.

Trenerskim poslom bavi se od 1994. godine, kada postaje šef stručnog štaba Kana. Sa klupe predvodio je i Al Hilal, kao i turske ekipe Istanbulspor, Konjaspor, Ankaraguču, Rizespor i Ankaraspor.

Selektor je fudbalske reprezentacije BiH od 29. decembra 2009. godine i na najboljem je putu da sa "zmajevima" izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Uspije li ući će u istoriju kao prvi selektor koji je sa selekcijom BiH osigurao učešće na nekom od velikih fudbalskih takmičenja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC