• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lulić: Hrvati su favoriti u Beogradu!

Fudbaler rimskog Lacija i reprezentacije Bosne i Hercegovine Senad Lulić uvjeren da je Hrvatska bolja od Srbije i da je favorit u Beogradu.

 Lulić: Hrvati su favoriti u Beogradu! Izvor: MONDO

Šestog septembra u Beogradu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu igra se regionalni derbi između Srbije i Hrvatske, koji je za agenciju "Anadolija" prokomentarisao vezista Lacija Senad Lulić.

"Hrvatska je blagi favorit i u beogradskom ogledu sa Srbijom. U ovom trenutku nešto su bolji, ali i u povoljnijoj su situaciji. Istina, Srbija će se vaditi protiv Hrvatske za sve svoje propuste u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Ipak, u takvoj situaciji nerijetko su vam noge olovne i ne pokažete što biste trebali i što znate. Srbija je pomladila tim i mislim da će biti pravi u kvalifikacijama za EURO 2016. u Francuskoj. Do tada imaju vremena uigrati se, odnosno složiti sve kockice u timu", rekao je Lulić.

Njegove "zmajeve" očekuje 14. avgusta prijateljski meč sa SAD u Sarajevu.

"Za nas nema prijateljskih utakmica. Dolazi nam Amerika, velika država, svjetska supersila i sve jača fudbalska nacija. Te činjenice su za respekt. Niko od nas ne voli gubiti. I protiv Amerikanaca želimo nastaviti veliku seriju nepobjedivosti. Lično, ne pamtim kada sam poražen s reprezentacijom. Uostalom, ne želimo pokvariti plasman na FIFA rang listi. Želimo zadržati dobru atmosferu i samopouzdanje pred odlučujuće susrete u kvalifikacijama za Mundijal".


A te odlučujuće utakmice biće sa Slovačkom u septembru i oktobru, odnosno Lihtenštajnom i Litvanijom.

"Ništa nije gotovo, ali ne bih volio da nekom svojom izjavom pokvarim pozitivnu atmosferu u BiH. Koliko sam čuo, neki ljudi već rezervišu mjesta u avionu i hotele za Brazil. Mnogi će podići kredite kako bi išli na SP. Zato ne smijemo iznevjeriti svoj narod i navijače. Treba nam devet bodova iz četiri utakmice da bismo bili sigurni putnici u Brazil. To ćemo i učiniti, i tačka", zaključio je Lulić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC