• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alečković tražio od mladića da se skidaju?!

Roditelji mladih fudbalskih sudija tvrde da ih je suspendovani sudija Emir Alečković ucjenjivao tražeći da se skidaju pred njim i masturbiraju.

 Alečković tražio od mladića da se skidaju?! Izvor: MONDO

Emir Alečković, jedan od najboljih bh. fudbalskih sudija, suspendovan je i protiv njega se vodi disciplinski postupak zbog optužbi da je ucjenjivao mlade polaznike talent i mentor programa Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, kojima je slao SMS poruke neprimjerenog sadržaja.

Alečković je sudio završnicu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina u Litvaniji, pa je skinut sa liste sudija i vraćen u BiH jer ne može suditi zvanične utakmice dok se protiv njega vodi postupak.

"Komitet za sudije i suđenje FS BiH je na hitno održanoj sjednici, a na osnovu prijave zaprimljene 23. jula od strane Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, donio odluku da sudija Emir Alečković bude suspendovan zbog kršenja odredaba Kodeksa o ponašanju članova Fudbalske organizacije (čl. 5), te da se slučaj prosljeđuje nadležnim organima FSBiH na dalje postupanje. Suspenzija imenovanog će trajati do okončanja postupka", saopšteno je iz FSBiH.

Sudiju sa znakom FIFA roditelji nekoliko dječaka optužili su da je njihovu djecu ucjenjivao tako što je za njihov napredak u sudijskom poslu zauzvrat, između ostalog, tražio da se skidaju pred kamerom dok on gleda.

"Slao je mom sinu i drugim momcima poruke uvredljivog sadržaja, uvredljive prirode, homoseksualne, pedofilije. Da bi djeca napredovala u suđenju, tražio je da se skidaju pred kamerama, da masturbiraju dok on gleda i da se pred njim skidaju",
rekao je za "Nezavisne" otac jednog od dječaka kojem je Alečković navodno slao SMS poruke.

On kaže da je prijavu podnio uz saglasnost roditelja još jednog dječaka i vjeruje da će njegov potez u narednim danima i druge potaknuti da progovore o skandalu koji potresa bh. fudbal.

Ucjene i neprimjereno ponašanje čovjeka koji je bio zadužen da prati rad mladih sudija i daje ocjene njihovih arbitarskih sposobnosti, kaže ogorčeni otac, trajali su oko pola godine, ali da srećom seksualnog kontakta nije bilo.

"Moj sin je počeo da sudi prije godinu i sedam mjeseci i tada je još bio maloljetan. To je trajalo pola godine, a onda ga je moj sin odbio rekavši mu da neće to da radi i po cijenu sudijske karijere. Isti slučaj je i sa drugim momkom. Zivkanje telefonom u pola noći, u šest... Šta se tek njemu dešavalo, stid me i pričati. Izjave su tu kod mene, još neću da predajem u policiju, za sada samo u FSBiH", rekao je on i dodao da teme razgovora Alečkovića i mladih sudija nisu imale veze sa sportom i fudbalom.

"Djecu je zvao, pričao uvredljive riječi, pričao im je više o spolnom organu, njihovom tijelu, nego o suđenju. Sa mojim sinom nije imao ništa, niti ga je dodirivao. Ovog drugog malog je dodirivao, skinuo ga je golog, dirao mu genitalije, pipkao ga, ljubio i tako, ali srećom nije imao seksualnih odnosa ni sa kim."


Kaže da poruke s kompromitirajućim sadržajima nema, ali da to nije teško dokazati.

"Ako se ode u MUP i telefonska kartica se dekodira, poruke se mogu naći. Bio sam prisutan kada je Alečković preko skajpa od mog sina tražio da se skine pred kamerom i da masturbira, a da on gleda. Poruke sa mobitela su brisali jer je on njih nagovorio da kad dobiju poruke da ih brišu, da ne pričaju roditeljima o tome, da se samo njemu povjeravaju, da vole njega više od roditelja."

Zabrinuti otac kaže da će se o daljim koracima konsultovati s advokatom, a četvrtak bi trebalo da se sastane i sa Alečkovićem, koji je u srijedu trebalo da se vrati u Sarajevo.

"Čekam Alečkovića da se vrati, sutra da razgovaramo. Zvao me je iz Litvanije i molio za razgovor", kaže on.

Emir Alečković danas nije bio dostupan na telefon, a o ovom slučaju će u četvrtak u Sarajevu raspravljati tužioci FSBiH.

Sarajevski advokat Kemal Alečković rekao je za “Nezavisne novine” da je njegov rođak Emir Alečković od njega tražio da ga zastupa.

"Poslao sam zahtjev FSBiH da mi dostave prijavu i sve dok ne vidim dokumentaciju ne bi bilo etički da govorim o ovom slučaju. Emir me je usmeno ovlastio da preuzmem prijavu. Razgovarali smo jutros, kada je bio na aerodromu u Litvaniji. On smatra da nije kriv i da to za što ga terete nije počinio. Njemu je ovim optužbama ugrožena karijera. Slučaj se vodi samo u FSBiH i mislim da će se tu sve i završiti", rekao je advokat.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC