• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Ko iz BiH može u treće kolo?

Sarajevo, Široki Brijeg ili Zrinjski? Saznaćemo poslije današnjih revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 LE: Ko iz BiH može u treće kolo? Izvor: MONDO

Ekipa Sarajeva će na svom stadionu Koševo protiv Kukesija imati zadatak da nadoknadi 2:3 iz prvog meča, igranog u Albaniji.

Trener Sarajeva Husref musemić na pres konferenciji pred meč rekao je das u krivci za poraz on, kapiten Muhamed Džakmić i Bandović i upravo njih trojica bili su pred novinarima.

“Ove sedmice pokušali smo psihološki vratiti tim poslije onako izugubljene utakmice sa albanskom ekipom. Kvalitetnija smo ekipa, mada to ne znači da ćemo proći dalje. Želimo obradovati naše fanove, svi prijavljeni igrači su zdravi”, rekao ej Musemić.

On je istakao da njegova akipa ima mnogo motiva da za pobjedu.

“Klub smo sa većom tradicijom i renomeom od protivnika. Ostvarili bismo eknomsku dobit i načinili dobar uvod pred naš start prvenstva u nedjelju. Favoriti smo i igrači trebaju biti koncentrisani samo na ovaj meč. Ne razmišljamo o ukrajinskom Metalurgju. Nemamo problema sa kvalitetom ekipe nego je on psihološke prirode”, dodao je Musemić.
Golman Dejan Bandović istakao je da je on jedini krivac za poraz i dodao da sada tu utakmicu treba zaboraviti i krenuti dalje.

“Nadam se da ćemo protiv Kukesija početi pobejedonosnu seriju. Radimo dobro na treninzima, imamo kvalitetnu ekipu. Vjerujem da ćemo pobijediti i obradovati navijače jer sport diže ovu zemlju iz sivila”, rekao je Bandović.

Meč na Koševu počinje u 21 čas, a pola sata ranije na Pecari igraju Široki i Irtiš.

Kazahstanska ekipa slavila je u prvom meču rezultatom 3:2 i za očekivati je da Široki ofanzivnom igrom nadoknadi minus iz prvog meča.
Trener Široko Brijega Slaven Musa međutim ne vidi ovaj meč kao utakmicu sezone.

“Za mene je svaki meč utakmica sezone.Prvo kolo Premijer lige Bi Hi gostovanje kod Mladosti iz Velike Obarske je utakmica sezone. Jednako kao i večerašnja protiv Irtiša. Želja je trijumf i prolazak u treće pretkolo. Mislim da je to itekako moguća misija utemeljena na kvaliteti koja je objektivno u ovom slučaju blago na našeoj strani. Dobro poznajem protivnika i vjerujem da će se to večeras primijetiti na terenu. Ne postoji nešto čime nas mogu iznenaditi”, rekao je Musa.

Treći predstavnik BiH, Zrinjski igra od 19.30 protiv Botev iz Plovdiva, ali meč se igra u gradu Burgas jer stadion u Plovdivu ne zadovoljava kriterije UEFA.

Zrinjski na ovo gostovanje nije odnio nikakvu prednost, štaviše Bugari su već sada u blagoj prednosti jer su odigrali 1:1 na gostovanju.

Mostarcima je potreban najmanje jedan pogodak, ali golgeter Zrinjskog Anto Radlejić kaže da on i njegovi saigrači neće srljati.

“Nećemo srljati i gubiti glavu, ali ćemo ofanzivnom igrom od prvog minuta pokušati doći do ranog gola. U tom slučaju voda bi mogla otići na naš mlin i otvoriti vrata Štutgarta. Bilo bi lijepo igrati jednu takvu utakmicu, ali naravno misli su trenutno u Bugarskoj. Možda su oni za malu nijansi kvalitetom ispred nas ali mi sigurno možemo proći dalje. Potrebna će nam bit ii mala doza sreće. Ukoliko budemo hrabri, možda ju i zaslužimo”, rekao je Radeljić.

(MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

benjamin

svi prolaze sigurno sarajevo 4:0,siroki 2:0,zrinjski 1:2

Benjamin

Svi nasi predstavnici prolaze u trece kolo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC