• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOPA LIBERTADORES: Prvenac Atletiko Mineira

Brazilski klub osvojio prvi put u istoriji Kopa Libertadores, pošto je u revanšu bio bolji od paragvajske Olimpije, poslije penala - 4:3.

 KOPA LIBERTADORES: Prvenac Atletiko Mineira Izvor: MONDO

Atletiko Mineiro revanširao se Olimpiji u drugom meču finala Kopa Libertadores na stadionu Belo Horizonte - 2:0, a zatim je prvi put u istoriji osvojio i trofej tog takmičenja nakon boljeg izvođenja penala - 4:3.

Olimpija je u prvoj utakmici pobijedila sa 2:0, ali je Atletiko Mineiro u revanšu uspio da zabilježi isti rezultat, zhavljajući pogocima Žoa u 47. i Leonarda Silve u 87. minutu.

U produžetku su mreže mirovale, pa je pitanje pobjednika odlučeno sa bijele tačke.

Golman Atletika Viktor odbranio je prvi penal Erminiju Mirandi, a nakon toga igrači su bili precizni. Golove za Atletiko postigli su Aleksandro, Giljerme, Žo i Leonardo Silva, a za Olimpiju Huan Fereira, Salustijano Kandija i Lorenco Aranda.

U petoj seriji fudbaler Olimpije Matijas Himenez pogodio je stativu, pa je Atletiko ostvario istorijski uspjeh.

Sa druge strane, Olimpija je ostala praznih ruku u pokušaju da u svoje vitrine donese četvrti trofej Kopa Libertadores, prvi od 2002. godine.

Najveća zvijezda u redovima Atletiko Mineira Ronaldinjo tako je stigao do još jednog trofeja u karijeri, poslije osvajanja Lige šampiona i Svjetskog prvenstva 2002. godine. On je u karijeri dva puta proglašen i za najboljeg igrača svijeta, a osvojio je je i Kup Amerike i Kup konfederacija.

"Zbog ovoga sam se vratio u Brazil. Do skoro su ljudi pričali da sam završio karijeru, ali pokazao sam da to ipak nije istina", rekao je Ronaldinjo poslije trijumfa pred 60.000 navijača.

Heroj utakmice, golman Atletika Viktor bio je presrećan zbog velikog uspjeha.

"Osjećaj je još bolji kada osvojite trofej na ovakav način. Morali smo mnogo toga da prođemo kako bismo stigli do finala i pehara", rekao je čuvar mreže brazilskog kluba.

(MONDO/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC