• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grubor: Nisam gađao flašom, odskočila je

"Dok smo odvodili zvaničnike UEFA, flašicu koja je pala ispred mene vratio sam prema ogradnom zidu, a ona je odskočila i odletela prema tribini".

 Grubor: Nisam gađao flašom, odskočila je Izvor: MONDO

Darko Grubor, generalni sekretar Partizana je poslije slabe partije crno-bijelih na revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Širaka neočekivano odgovorio nezadovoljnim navijačima koji su bacali predmete ka loži gdje su sjedili članovi Uprave kluba, tako što im je uzvratio na isti način - gađao ih je flašom!

Dan nakon tog incidenta otkriva zašto je to učinio.

"Poslije meča sa Širakom dogodili su se dramatični događaji, jedan od najtežih incidenata u istoriji kluba. Neposredno po završetku utakmice centralna loža je bila zasuta predmetima, među kojima je bilo i onih koji su mogli da izazovu teške tjelesne povrede - flašice sa tečnošću, upaljači, mobilni telefoni. Problem je bio u tome što su se u središnjem dijelu centralne lože nalazili zvaničnici UEFA, delegat i posmatrač suđenja. Ostali prisutni su doslovce svojim tijelima morali da ih zaštite od tih predmeta, koji su letjeli sa svih strana", izjavio je Grubor.

On je detaljno opisao kako je i zašto vratio flašu na tribinu.

"Dok smo odvodili zvaničnike UEFA prema izlazu iz centralne lože, ja sam jednu flašicu od koka-kole, koja je pala ispred mene, vratio prema ogradnom zidu, ali je ona je odskočila od gornje ivice zida i odletjela prema tribini. Možda će taj čin nekom dati povod da žrtve nasilja predstavi kao vinovnike, ali činjenice su, na žalost, neumoljive", objasnio je generalni sekretar Partizana, iako snimak zabilježen na stadionu govori suprotno.

On je dodao da su zvaničnici UEFA bili uplašeni i zbunjeni nakon što je ložu zasula gomila predmeta, a njihovo prvo pitanje je bilo: "Prošli ste dalje, zašto ovakva reakcija?"

Grubor je objasnio da je Partizan bio suočen sa ozbiljnom kaznom.

"Mogu samo da kažem da smo pukom srećom izbjegli težu kaznu nego prije šest godina u Mostaru", rekao je Grubor i dodao da je očigledno neophodno da se preduzmu dodatne mjere bezbjednosti.

"Očigledno moraju da se preduzmu dodatne bezbjednosne mjere. Mi smo prije nekoliko godina skratili ograde na istočnoj i zapadnoj tribini, trudili se da se atmosfera na stadionu približi zapadnoevropskim standardima, ali očigledno je ta želja preuranjena".

On se osvrnuo i na reakciju navijača koji su poručili upravi da treba da ode.

"Sport je egzaktna djelatnost. Ne volim to javno da govorim, ali ova uprava je najuspješnija u bližoj istoriji kluba. Sa druge strane, ona je i najomraženija u istoriji. To je psihološki fenomen koji zaslužuje dublju analizu".

Generalni sekretar crno-bijelih kaže da se izvinjava, ali i da očekuje izvinjenje.

"Najiskrenije se izvinjavam svima koji se osjećaju povrijeđeni, ali očekujemo izvinjenje i od svih onih koji su izgubili glavu i nasilničkim ponašanjem ugrozili život i zdravlje lica koja su se nalazila u centralnoj loži, kao i budućnost i egzistenciju kluba. Ja ću naravno nastaviti da se uzdignute glave krećem ulicama grada u kome sam rođen prije pedesetak godina", jasno je poručio Grubor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC