• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađ: Ovakvi nismo ni za Superligu

Sportski direktor srpskog šampiona ne zna razloge zbog čega je Partizan podbacio u oba meča kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Širaka.

  Nađ: Ovakvi nismo ni za Superligu Izvor: MONDO

Albert Nađ bijesan je u srijedu uveče napustio stadion u Humskoj.

Prije svega nezadovoljan igrom Partizan pred svojom publikom, direktor crno-bijelih, nije bio spreman da odgovara na novinarska pitanja. Zamolio je da razgovor ostavimo za četvrtak prije podne, jer je, kako je naglasio, "jutro pametnije od noći".

"Vruće sam glave, svašta bih rekao, a to ne želim", rekao je ispred miks zone na stadionu Partizana glavni operativac "parnog valjka".

"Pričaćemo sutra", dodao je Nađ i to obećanje ispunio. Uoči promocije Milana Obradovića u četvrtak u podne obratio se predstavnicima medija.

"Jedino što je u srijedu uveče valjalo u Humskoj su navijači i rezultat koji nas je odveo u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Sve ostalo je za zaborav", počeo je direktor crno-bijelih.

Nađ ne može da objasni šta se dogodilo sa ekipom koja je tokom pripremnog perioda igrala dominantno i protiv timova većeg kvaliteta od Partizanovog.

"Tražili smo opravdanja poslije prve utakmice u teškom vremenu i nogama, mladoj ekipi... Za ono što se dogodilo u revanšu nema opravdanja. Moramo temeljno da analiziramo utakmicu i da vidimo šta se dogodilo sa ekipom koja je za vrijeme boravka na Zlatiboru, u Sloveniji i Poljskoj izuzetno radila", i dalje je nekadašnji as crno-bijelih u nevjerici.

Direktor "parnog valjka" potvrdio je da je poslije utakmice imao sastanak sa igračima, ali nije želio da govori o detaljima razgovora. Poslije meča u Gjurmiju igrači su pognutih glava, svjesni krivice, slušali kritike. Slično je bilo i u srijedu uveče u Humskoj.

"Naša izdanja protiv Širaka ne da nisu za Evropu, već su daleko i od domaćeg takmičenja", konstatovao je Nađ.

"Mislim da postoji niz detalja koji su uzrokovali ovakav pad u igri, počevši od onoga što se dogodilo nekoliko sati pred prvu utakmicu sa Jermenima, kada je Ivan rekao da ne želi da igra. Možda je igrače uljuljkalo lijepo pisanje o njihovim izdanjima za vrijeme priprema. Te izgovore su mogli da koriste poslije prve, ali ni i druge utakmice", dodao je Nađ i zaključio:

"Sam Svevišnji i Lukač su nam pomogli da se nađemo u 3. kolu. Možemo da budemo presrećeni zbog prolaska u narednu rundu kvalifikacija".

Strah je bio evidentan kod crno-bijelih. Međutim, zbog čega se on pojavio protiv rivala kao što je Širak i dalje je neobjašnjivo. Na tom polju igračima Partizana trebalo bi da pomognu posljednja dva pojačanja - iskusni Milan Obradović i Erik Đemba Đemba.

"Njih dvojica su igrali u velikom evropskim klubovima i njihovo iskustvo bi trebalo da bude od velike pomoći timu Partizana. Očekujem da donesu sigurnost, da spriječe strah i vrate vjeru u uspjeh igračima. Ne znam zbog čega su ostali bez nje kada su imali podršku cijelog stadiona, oko 20.000 navijača", nastavlja Nađ.

Po sportskom direktoru reakcija navijača na kraju utakmice, horski zvižduci i skandiranja protiv Uprave, normalni su kada se prikaže igra na nivou nižerazrednih ekipa.

"Mogu da kažem da nas je glup potez Vlade Volkova moga da košta eliminacije iz Evrope. Širak nije naivna ekipa i tačno su znali po šta su došli u Beograd. Tačno je da se Volkov izvinio svima poslije utakmice zbog nepromišljenog gesta, ali šta mi imamo od toga. Na narednoj utakmici protiv mnogo kvalitetnijeg rivala od Širaka, kao što je Ludogorec, imaćemo problem na lijevom beku i vjerovatno na još dvije naredne. Vidjećemo koliku će kaznu da dobije".

Aleksandar Mitrović se uveliko po medijima seli u Anderleht, a i sam napadač je rekao da želi da ide u Belgiju.

"Nisam čitao novine, ali su mi prenijeli informacije vezane za Mitrovića i Belgijance. Mi ponudu još uvijek nismo dobili, niti smo obavili razgovore. Nisu najavili dolazak za petak, ali sve je moguće. Ni ljudi iz Bazela se nisu najavili, pa su se iznenada pojavili na stadionu, što smatram neprofesionalnim činom". Mitrović je kao Ivanov vrlo bitan za našu igru. Jeste da ima tri meča suspenzije, odnosno sada već jedan, ali računamo na njega", rekao je Nađ.

Đemba Đemba je u srijedu potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom, a već u četvrtak morao je da otputuje za Kamerun.

"Dobio je nekoliko slobodnih dana, jer mora da završi neke administrativne stvari u Kamerunu. Treneru Rašoviću će se staviti na raspolaganje u ponedjeljak i biće u konkurenciji za meč u Bugarskoj. Ako bude spreman, naći će se na spisku putnika u utorak. Dobio je od trenera Miše Filipovića program po kojem će raditi narednih dana."

(V. Sukdolak - MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC