• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Jagodina hrabra, ali poražena

Trenutak nepažnje koštao je "ćurane" poraza u Kazanju od favorizovanog Rubina. Domaćin slavio 1:0 i ukupnim rezultatom 4:2 prošao dalje.

 LE: Jagodina hrabra, ali poražena Izvor: MONDO

Iako su prije nedjelju dana poraženi na svom terenu 2:3, fudbaleri Jagodine nisu doputovali u Rusiju sa bijelom zastavom.

Dostojan otpor pružili su favorizovanom Rubinu u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su ponovo poraženi. Ovaj put klub iz Kazanja slavio je minimalnu pobjedu.

Jedini pogodak postignut je u 52. minutu, kada je Vagis Galiulin na polovini igrališta uspio da oduzme loptu Milošu Đuriću. Nakon dodavanja sa Rondonom brzo se našao u šesnaestercu Jagodine, a onda nesebično centrirao ka Gekdenizu Karadenizu. Bivši reprezentativac Turske udarcem glavom pogodio je mrežu.

VIDEO

Iako su do tog trenutka "ćurani" bili potpuno ravnopravan rival i imali nekoliko prilika za pogodak, posustali su, a u finišu utakmice imali sreću da ne prime još neki gol.

Trener Jagodine Mladen Dodić, kada se sve sabere, može da bude zadovoljan izdanjem svojih igrača. Bez obzira što je Rubin važio za apsolutnog favorita , fudbaleri srpskog kluba nisu pokazali strah od kvalitetnijeg i skupljeg tima.

Šta više, u meč su ušli agresivno i riješeni da napadnu gol domaćina.

Odličnu šansu u 13. minutu imao je Arsenijevića, ali ga je izblokirao Markano, dok je četiri minuta kasnije Hadžibulić iz kontranapada šutirao pored gola.

U finišu prvog dijela i domaćin je nekoliko puta zaprijetio, a najbliži da savladaju Đuričića bili su Rondon u 21. minutu (šut sa ivice kaznenog po zemlji, pored gola) i Karadeniz u 31. nakon solo-prodora po lijevoj strani. Uspio je, međutim, da ga izblokira El Monir.

U drugo poluvrijeme Rubin je ušao znatno motivisanije nego što je djelovao na početku utakmice, pa je ubrzo kažnjena prva greška gostiju. Poslije vođstva domaćin je potpuno preuzeo kontrolu nad dešavanjima na terenu, ali je i pored toga Jagodina mogla do izjednačenja.

Igrao se 66. minut kada je Cvetković ostao potpuno sam na osam metara od domaćeg gola, ali je lopta poslije snažnog udarca iz prve otišla visoko preko gola.

Do kraj meča sa nekoliko dobrih reakcija istakao se iskusni golman "ćurana" Anđelko Đuričić, a potrebno je pomenuti i crveni karton (drugi žuti), koji je zbog prekršaja u nadokandi dobio, do tog momenta, odlični Duško Dukić.

Rubin će u trećem kolu igrati protiv danskog Randersa.

RUBIN: Arlauskis, Getigežev, Navas, Kisljak, Markano, Galilulin, Karadeniz (73. Azmun), Mvila, Naćo (64. Kulik), Rjazancev, Rondon (64. Prudnjikov).

JAGODINA:
Đuričić, Dukić, Tomić, Mihajlović, El Monir (66. Projić), Damjanović, Arsenijević (89. Stojkov), Cvetković, Đurić, Hadžibulić (75. Lepović), Stojanović.

(MONDO, foto: Beta/Aleksandar Dobrosavljević/DS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC