• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Zvezda otaljala posao na Islandu

Crvena zvezda u revanšu 2. kola kvalifikacija Lige Evrope odigrala samo 0:0 na Islandu protiv IB Vestmaneje.

 LE (kval): Zvezda otaljala posao na Islandu Izvor: MONDO

Crvena zvezda je u revanšu 2. kola kvalifikacija Lige Evrope odigrala samo 0:0 na Islandu protiv IB Vestmaneje. Domaćin promašio penal, Mihajloviću dva žuta za manje od 15 minuta u igri. Isključen i trener Stojanović.

Teget, gotovo crni dresovi Crvene zvezde, nisu se pokazali kao srećni.

Vicešampion Srbije uspio je da prođe u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem će se sastati sa ukrajinskim Černomorecom, ali je u revanšu sa IB Vestmanejom djelovao kao da je na Island došao da otalja posao.

Poslije beogradskih 2:0, nekadašnji prvak Evrope odigrao je samo 0:0 sa ekipom koja je ove sezone prvi put u svojoj istoriji uspjela da prođe u drugi krug kvalifikacija nekog međunarodnog takmičenja!

U većini napada tokom utakmice na Islandu crveno-bijeli su djelovali kao da igraju protiv jedne od boljih evropskih odbrana, a ne protiv trenutno petoplasiranog tima u prvenstvu Islanda, koje čini 12 klubova (odigrano 11 kola).

Malo koja lopta uspijevala je da prođe defanzivnu liniju IB Vestmaneje, a kada je u 26. minutu jedna i uspjela, Miloš Ninković se obrukao. Potpuno sam u kaznenom prostoru, šutriao je ishitreno, a Dejvid Džejms pokazao zašto je svojevremeno bio jedan od najboljih golmana engleske Premijer lige.

Ipak, i pored toga što je Džejms bio reprezentativac Engleske, on sada ima 42 godine i očekivalo se da u dvomeču sa Crvenom zvezdom bude savladan više od dva puta. Odnosno i neki put u revanšu.

Sa ovakvom igrom, Zvezdi se ne piše dobro protiv Černomoreca narednog četvrtka u Odesi.

Iako je početak utakmice obećavao kada je u pitanju izdanje vicešampion Srbije, kako je vrijeme odmicalo gostujući igrači bivali su sve neubjedljiviji i nervozniji.

Tenzija među igračima Zvezde je rasla, a vrhunac je dostigla u posljednjih 15 minuta (odnosno 20, pošto je meč bio produžen za čak šest minuta).

Prvo je u 75. minutu isključen mladi Stefan Mihajlović zbog dva žuta kartona u razmaku od jedva 120 sekundi. On je na terenu proveo manje od 15 minuta, a napolje je morao zbog oštrih startova na odbrambene igrače rivala. Oba puta daleko, daleko od gola Zvezde.

Poslije njega crveni karton pokazan je i treneru Slaviši Stojanoviću, koji je burno protestovao kod arbitra u posljednjim trenucima meča. Podsjetimo, u prvom meču isključen je njegov pomoćnik Bratislav Živković...

Za isključenja Mihajlovića i Stojanovića može se reći da su opravdana, ali je arbitar Ištvan Kovač možda i pogriješio kada je u 78. minutu dosudio penal za domaći tim zbog navodnog igranja rukom Jovana Krnete.

Taj detalj mogao je bitno da utiče na dalji tok utakmice, ali da tako ne bude pobrinuo se Boban Bajković, koji je mestralnom intervencijom odbranio udarac Gudmundsona i sačuvao svoj gol, a Zvezdu "blamaže".

MILIVOJEVIĆ NA PRAGU ANDERLEHTA
Luka Milivojević ponovo nije bio u startnoj postavi Zvezde, ali je dobio priliku u posljednjih nekoliko minuta umjesto Filipa Kasalice. Naime, reprezentativac Srbije iz redova Crvene zvezde nalazi se blizu transfera u Anderleht, što je potvrdio predsjednik Belgijanaca Herman van Holsbek koji je u četvrtak izjavio da se klubovi iz Brisela i Beograda nalaze na korak od dogovora. "Imamo načelni dogovor sa Crvenom zvezdom. On zaista želi da dođe kod nas i sa njim je dogovor već postignut", rekao je Van Holsbek belgijskim medijima na pitanje o transferu Milivojevića u Anderleht.

IBV: Džejms - Olafson, Gudjonson, Sigurbjornson, Garner - Džefs, Torsteinson (74. Hrejdarson), Torvardson (80. Spir) - Bergson (63. Simonds), Maveje – Gudmundson.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mladenović, Lazić, Krneta, Vešović - Kovačević - Milijaš, Pečnik, Ninković (67. Savićević), Kasalica (86. Milivojević) - Dauda (61. Mihajlović).

TOK UTAKMICE:

- Za samo dva minuta Zvezda je imala dva slobodna udarca nedaleko od kaznenog prostora. Kod prvog je viđena uigrana akcija, dok je kod drugog Milijaš gađao direktno u gol, ali je Dejvid Džejms uz dosta muke uspio da izbaci loptu u korner.

- 12. minut, dobra šansa za IBV. Torvardson je šutirao iz "slobodnjaka" sa 17-18 metara, ali se lopta od "živog zida" odbila u korner.

- Prvih 20 minuta nije donijelo mnogo uzbuđenja. Jedine šanse viđene su iz prekida, kada su šutirali Milijaš na jednoj, a Torvardson na drugoj strani.

Zvezda djeluje neubjedljivo, kao da čuva prednost iz prve utakmice.

- 26. Fenomenalnu priliku za gol nije iskoristio Miloš Ninković! Potpuno sam bio je u kaznenom prostoru rivala, ali je slabo šutirao, pa je Džejms uspio da uhvati loptu. Kao da je Ninković očekivao da će arbitar Ištvan Kovač svirati ofsajd.

POLUVRIJEME.

Izuzetno slabo izdanje crveno-bijelih u prvih 45 minuta utakmice na Islandu. Osim pokušaja Nenada Milijaša iz "slobodnjaka" i prilike u kojoj se našao Miloš Ninković, igrači Zvezde nisu pokazali ništa.

Na drugoj strani, IBV je nekoliko puta došao pred kazneni prostor gostiju, ali je izostala završnica.

- 47. Kontra crveno-bijelih završena je kao i nekoliko prethodnih - bezuspješno. Milijaš je dugo vukao loptu, ali nije ni pomislio da proigra Daudu. Šutirao je sa oko 17 metara, malo iskosa lijevo, u dalji ugao ali "traljavo" i pored gola.

- 57. Iako je uz Nikolu Mijailovića bio najbolji igrač Zvezde u prvom meču, Nejc Pečnik je na Islandu prvu šansu, možda i kontakt sa loptom, imao tek poslije skoro sat vremena igre! Slovenac je šutirao poslije gužve pred golom IB Vestmaneje, ali nedovoljno dobro da bi savladao raspoloženog Džejmsa.

- Konačno je Zvezda zaigrala nešto energičnije. U prilikama su se našli Dauda i Kovačević, ali je oba puta uspješniji bio engleski golman, bivši reprezentativac te zemlje.

- 59. Prvi šut Islanđana u okvir gola Crvene zvezde. Glavom je pokušao Gudmundson poslije centaršuta Gardnera, ali je lopta išla pravo u Bajkovića.

- Pokušavaju crveno-bijeli da dođu do gol šanse, ali im nikako ne uspijeva da prođu kroz odbranu rivala. Za to vrijeme igrači IB Vestmaneje sve češće prijete udarcima sa distance.

- 75. Nevjerovatni potezi Stefana Mihajlovića. Mladi napadač Crvene zvezde je za manje od 15 minuta na terenu uspio da dobije dva žuta kartona i isključenje. Oba puta zbog oštrih startova na odbrambene igrače islandskog tima.

- 78. PENAL za Islanđane! Sudija Ištvan Kovač je procijenio da je Jovan Krneta igrao rukom u svom kaznenom. Sumnjiva odluka arbitra, ali je Bajković maestralnom intervencijom uspio da odbrani udarac Gudmundsona i sačuva svoj tim "blamaže".

- 86. U igru ulazi i Luka Milivojević umjesto Filipa Kasalice. Da li je to njegov oproštaj od dresa Crvene zvezde ili se izjalovio transfer u Anderleht saznaćemo vjerovatno uskoro?

U posljednjim minutima utakmice zbog prigovora je crveni karton dobio i trener Zvezde Slaviša Stojanović.

KRAJ!

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC