• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg osvjetlao obraz BiH

Nakon ispadanja Željezničara iz kvalifikacija za LŠ, odnosno Sarajeva i Zrinjskog za LE, Širokobriježani ostali jedini bh. predstavnik u Evropi.

 Široki Brijeg osvjetlao obraz BiH Izvor: MONDO

Sjajnu partiju pružili su izabranici Slavena Muse u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojoj su uspjeli da nadoknade zaostatak od jednog gola protiv kazahstanskog Irtiša. Nakon 2:3 u prvom meču, Širokobriježani su na svojoj "Pecari", pred blizu 4.000 navijača, slavili sa 2:0 i osigurali dvomeč sa italijanskim Udinezeom.

"Svakako da sam srećan zbog prolaska dalje. Mislim da smo zaslužili pobjedu, ali bilo je veoma teško, jer je protivnik dobar i u određenim trenucima je vršio pritisak tako da smo se morali braniti. Međutim, bili smo pripremljeni na sve moguće opcije tako da smo dosta dobro neutralizovali njihove napade, a sa druge strane bili opasni po njihov gol. Istina, opet realizacija nije bila na zavidnom nivou, ali nakon ovakve pobjede moram biti zadovoljan", rekao je za klupski sajt trener Musa.

"Udineze je neka vrsta nagrade za naše igrače i za klub, jer velika je stvar igrati s jednim takvim protivnikom", dodao je Musa.

Uprava osvajača Kupa BiH sada čini sve napore kako bi u svom gradu dočekali Italijane. Ukoliko stadion "Pecara" ne bude spreman do 1. avgusta, kada je na programu prvi meč, Široki Brijeg i Udineze igraće u Zenici na stadionu "Bilino polje".

(MONDO, foto: NK Široki Brijeg)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC