• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Otvoreno u Zenici, pa šta bude

Na otvaranju sezone u Premijer ligi BiH, fudbaleri Borca u subotu od 21 čas gostuju na "Bilinom polju" ekipi Čelika (direktan prenos na BHT1).

 BORAC: Otvoreno u Zenici, pa šta bude Izvor: MONDO

Nakon ubrzanog ritma priprema, u subotu kreće borba za bodove. Banjalučani u novu sezonu ulaze sa novim trenerom. Prije starta pripremnog perioda angažovan je iskusni stručnjak iz Travnika Dragan Jović, koji je tokom tridesetak dana rada pokušao da pripremi ekipu za okršaje koji ih očekuju u Premijer ligi BiH, te kupovima Republike Srpske i BiH.

"Pripreme su bile specifične, kratke i uz promjene u igračkom kadru i stručnom štabu. Bili smo u dilemi da li da akcenat stavimo na uigravanje, odnosno taktički dio, ili na kondiciju. Mislim da smo uspjeli da nađemo balans i spremno dočekujemo start prvenstva. Ljudi iz uprave omogućili su nam optimalne uslove za pripreme. Boravak u Mrkonjić Gradu iskoristili smo na najbolji način, a imali smo i korektne uslove na našem Gradskom stadionu", rekao je Jović.

Na otvaranju sezone Borac u subotu od 21 čas, uz direktan prenos na BHT1, gostuje Čeliku.

"Sa nestrpljenjem očekujemo prvo kolo i gostovanje u Zenici, gdje Borac po tradiciji igra dobro. Učinićemo sve da i sutra nastavimo tu seriju uspješnih izdanja na 'Bilinom polju'. Imao sam priliku da gledam Čelik u njihovoj posljednjoj kontrolnoj utakmici i vidio sam da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi koju odlično predvodi kolega Vlado Jagodić", naglasio je strateg crveno-plavih.

Banjalučani ne znaju za poraz u Zenici skoro sedam godina. Posljednji neuspjeh fudbaleri Borca na "Bilinom polju" doživjeli su u novembru 2006. godine. Iste godine Čelik je slavio na Gradskom stadionu, što je bio i posljednji poraz u duelu sa Zeničanima. Borac je od tada vezao 11 utakmica bez neuspjeha, devet pobjeda i samo dva remija.

"Zeničani nisu mnogo mijenjali u odnosu na prošlu sezonu. Očekuje nas sportski ambijent, kakav je uvijek u Zenici, ali uvjeren sam da ćemo se dobro snaći. Naše ambicije su da pružimo dobru partiju, a vidjećemo da li će takva igra donijeti pozitivan rezultat", dodao je Jović.

Fudbaleri Borca na stadion u Zenici istrčaće bez novajlija Nemanje Vidakovića i Ognjena Petrovića, koji još nisu sredili svu potrebnu papirologiju.

"Nemamo problema sa igračkim kadrom, nema suspendovanih niti povrijeđenih igrača. Jedino novajlije Vidaković i Petrović nemaju pravo nastupa, obzirom da za njih nisu stigli svi potrebni papiri. Jedina dilema je Ognjen Đelmić, koji nije završio sve ljekarske preglede. Ipak, vjerujem da će tokom dana sve biti završeno, kako bi sutra mogli računati i na njega", istakao je trener Borca.

Kapiten Banjalučana Boris Raspudić svjestan je da je Čelik favorit, ali naglašava da on i njegovi saigrači u Zenicu neće ići sa bijelom zastavom.

"Sigurno da je naša ekipa slabija nego prošle sezone, dok su Zeničani ostali u istom sastavu. Ipak, to ne mora ništa značiti. Igraćemo hrabro, a trijumfovaće onaj ko bude više želio pobjedu. Ambijent će biti odličan, tako da sam siguran da nam ne treba poseban motiv da pružimo maksimum. Nadam se dobrom rezultatu, jer iznenađenja su uvijek moguća", poručio je Raspudić.

"Početak je sezone, tradicija je na našoj strani i nemamo šta da izgubimo. Obzirom da su nas mnogi otpisali, to nam samo može biti olakštavajuća okolnost"
, dodao je predvodnik crveno-plavih.

Utakmicu Čelik - Borac sudiće aribtar Darko Obradović (Stolac), a pomagaće mu Sreten Udovičić (Prijedor) i Haris Baković (Sarajevo).



AMBICIJE
Uprava Borca pred novog trenera postavila je realne ciljeve.

"Ambicije u ovoj sezoni biće sredina tabele. Mi ćemo se potruditi da svojim igrama tu ljestvicu dignemo na viši nivo. Svi znate u kakvim se problemima Borac nalazi. Nije bilo lako tokom priprema, a u takvom raspoloženju, nažalost, dočekujemo i start prvenstva. Ali, nadam se da će Uprava nagomilane probleme uspjeti da riješi u hodu", naglasio je Jović.

MALETIĆ
Još uvijek nije poznat status Darka Maletića.

"Danas ili sutra Maletić će obaviti razgovor sa predsjednikom Srđanom Šuputom, nakon čega ćemo znati na čemu smo. Ono što je sigurno, i ukoliko bi Maletić ostao član Borca, ne bi imao pravo nastupa u prvom kolu sezone", rekao je trener crveno-plavih.

BLOKIRAN RAČUN
Račun FK Borac ponovo je blokiran zbog duga od 13.000 KM prema Fudbalskom klubu BSK.

"Gospodin Novak Damjanović zatražio je da Borac odmah isplati BSK-u polovinu tog novca, odnosno 6.500 KM. Naš klub u ovom trenutku u mogućnosti je da plati 2.000 KM. U toku dana dvije strane trebalo bi da sjednu i pokušaju naći zajedničko rješenje na obostrano zadovoljstvo, kako bi Borac sutra mogao da igra utakmicu sa Čelikom", pojasnio je portparol Banjalučana Slobodan Petrović.

Dugovanja prema gradskom rivalu nisu jedini problem za klub iz Platonove ulice.

"Borac takođe određenu svotu duguje i Fudbalskom savetu BiH, tačnije 15.000 KM. Međutim, postignut je kompromis. Borac će Savezu uplatiti 4.000 KM i sa te strane neće biti problema", dodao je Petrović.

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC