• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Otkaz tragičaru Melunoviću!

Čelni ljudi Sarajeva odlučili da raskinu ugovor sa napadačem Alenom Melunovićem, nakon što je juče promašio penal u meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

 SARAJEVO: Otkaz tragičaru Melunoviću! Izvor: MONDO

Dvadesettrogodišnji igrač, koji je označen za glavnog krivca u neuspjehu protiv Kukešija, svega dan nakon meča sa Albancima dobio je otkaz.

Naime, u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Sarajevo je odigralo samo 0:0 sa albanskim predstavnikom, što nakon poraza u prvom meču 2:3 nije bilo dovoljno za prolaz u narednu rundu kvalifikacija.

Bordo tim najbolju priliku na utakmici imao je u 68. minutu, kada je dosuđen kazneni udarac za Sarajevo. Odgovornost je preuzeo Melunović, loše šutirao, a golmanu Kukešija Argentu Haliliju nije bilo teško da ukroti njegov udarac. Odmah nakon promašenog penala, trener Sarajlija Husref Musemić izveo je Melunovića sa terena.

Na konferenciji za medije nakon meča, Musemić je istakao da je Melunović samovoljno uzeo loptu i izveo kazneni udarac, iako on nije trebao da šutira sa "bijele tačke".

"Nisam ni gledao izvođenje penala. Melunović nikome nije ni rekao da izvodi penal, uzeo je sam da izvodi", izjavio je ogorčeni Musemić za klupski sajt.

Vicešampion BiH tako je neslavno završio ovogodišnje takmičenje na međunarodnoj sceni eliminacijom od predstavnika Albanije ukupnim rezultatom 2:3.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC