• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga BiH: Komedija!

Pročitajte šta se sve događalo na otvaranju prvenstvene sezone 2013/14. ovog vikenda u Premijer ligi BiH.

 Premijer liga BiH: Komedija! Izvor: MONDO

Fudbal u Bosni i Hercegovini proživljava teške trenutke, zapravo stopio se sa sveopštim prilikama u zemlji. Nemaština je uticala i na pad kvaliteta fudbala, pa se dešavaju i neke druge stvari koje nemaju veze sa sportom, a zbog kojih, htjeli-ne htjeli, moramo da se nasmijemo.

Naravno, bez želje da bilo kome stajemo na muku.

Ovog vikenda počela je nova prvenstvena sezona Premijer lige BiH, a nekoiko utakmica "podarilo" je razne pikanterije.

Tako se, recimo, na stadionu Travnika, igrala utakmica lokalne, isotimene ekipe i novog člana Premijer lige - Viteza. Utakmica je najprije kasnila deset minuta, jer trojica igrača Viteza nisu imali ovjereno ljekarsko uvjerenje(!). Kada je utakmica počela, navijači Travnika su iza jednog gola, na obližnjem brdu zapalili sijeno i napravili dimnu zavjesu na terenu.

Banjalučki Borac je u dugovima i bilo je pitanje da li će uopšte da počne sezonu. Banjalučani su, ipak, otišli za Zenicu i odigrali 1:1 sa Čelikom, a domaći navijači su sudije gađali svim i svačim, nezadovoljni njihovom arbitražom.

Branilac titule prvaka BiH, sarajevski Željezničar gostovao je ekipi Zvijezde u Gradačcu, a zanimljivo je da je trener "Želje" Amar Osim, inače sin legendarnog Ivice Osima, uzeo odmor baš pred početak prvenstva!

Ali, to nije jedina zanimljivost u vezi sa Željezničarom. Naime, tokom utakmice, koju je Željo, inače, dobio 1:0, dvojica fudbalera sarajevske ekipe su se potukla na terenu!

Najveći rival Željezničara, FK Sarajevo, doživjelo je pravu blamažu prije nekoliko dana, ispavši iz kvalifikacija za Ligu Evrope od albanskog Kukešija. Trener Sarajeva Husref Musemić to je opisao kao "najveću katastrofu u istoriji kluba", dan poslije eliminacije otkaz je dobio fudbaler koji je promašio penal, a pred početak prvenstva, na trening je upala grupa navijača Sarajeva i poskidala dresove igračima.

(MONDO, foto: Youtube screenshot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC