• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Džakmić donio trijumf Sarajevu

U posljednjoj utakmici prvog kola Premijer lige BiH, fudbaleri Sarajeva na minimalnim rezultatom 1:0 savladali Zrinjski.

 PLBiH: Džakmić donio trijumf Sarajevu Izvor: MONDO

Otvaranje utakmice obilježili su navijači Sarajeva, koji su u 12. minutu bakljadom prekinuli susret. Trenutak ranije dosuđen je indirektan udarac za goste jer je golman Sarajlija Dejan Bandović napravio početničku grešku i loptu koju mu je dodao saigrać uhvatio u ruke. Nakon trominutnog prekida, izveden je indirekt, Mostarci su pokušali uigranu akciju, ali Vedran Kantar nije uspio da pogodi mrežu domaćih.

Sarajevo je uzvratilo preko Ognjena Todorovića i Mahira Karića, ali nije bilo problema za golmana Zrinjskog Ratka Dujkovića.

Na isteku pola časa igre udarcem iz daljine pokušao je i Gojko Cimirot, ali je lopta završila pored gola "plemića".

Amer Bekić bio je u dobroj prilici u posljednjim trenucima prvog dijela igre, ali je loše šutirao iskosa sa desne strane i nije bilo posla za golmana Sarajeva.

Drugi dio meča u potpunosti je pripao izabranicima Husrefa Musemića.

U 57. minutu Sarajevo je stiglo do vođstva. Karić je lijepo prošao po desnoj strani, dodao do Muhameda Džakmića, koji se lijepo snašao na rubu peterca i matirao Dujkovića. Već u narednom napadu bordo tim mogao je i do drugog gola. Todorović je pronašao Asmira Suljića, koji šutira po sredini gola, direktno u dobro postavljenog golmana Zrinjskog.

Veoma loši sudija Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva u 88. minutu zbog konstantnog prigovaranja Husrefa Musemića poslao je trenera Sarajeva na tribine, a crveni karton zaradio je i fudbaler Zrinjskog Srđan Savić, koji se raspravljao sa Musemićem.

SARAJEVO - ZRINJSKI 1:0 (0:0)
/Džakmić 57/

U prvom današnjem meču, Mladost iz Velike Obarske i Široki Brijeg igrali su 0:0, dok je šest mečeva prvog kola odigrano juče. Rezultate tih utakmica možete pogledati OVDJE.

(MONDO, foto: FK Sarajevo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC