• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Papis Sise popustio, pa se vratio u tim

Ćudljivi centarfor Njukasla ipak pristao da nosi klupski dres sa reklamom kreditorske firme "Wonga". Konkurisaće za kontrolni meč u utorak uveče.

 Papis Sise popustio, pa se vratio u tim Izvor: MONDO

Iznenađujuća odluka velikog vjernika Papisa Sisea ipak nije uzrokovala drastične posljedice po njegov ugovor sa Njukaslom.

Dobro plaćeni napadač iz Senegala (40.000 funti nedeljno) nije želio sredinom jula da nastupa i trenira u opremi sa reklamom kompanije "Wonga", koja uzima visoke kamate na kratkoročne zajmove.

Gnijevan zbog spornog amblema, napustio je pripreme Njukasla i provodio vrijeme u kockarnici(!?).

Međutim, nakon razgovora sa imamom u klupskim prostorijama ponovo je razmotrio svoju odluku i postigao kompromis sa čelnicima Njukasla. Ipak će nositi identičan dres kao i ostali prvotimci.

Priliku za to imaće već u utorak, kada će "svrake" odigrati prijateljski meč protiv Sent Mirena.

"Neobično je i lijepo ponovo pričati sa Papisom kao sa fudbalerom, poslije svega kroz šta je prošao. Moram da kažem da me je u posljednja dva dana iznenadio na treninzima. Izgledao je zaista dobro i odigraće bar pola utakmice protiv Sent Mirena", najavio je trener Njukasla Alan Pardju.

Nakon što je u klubu okončan "slučaj Papis Sise", rukovodstvo se bacilo u potragu za još jednim napadačem. Po svemu sudeći, već je pronašlo partnera senegalskom povratniku u tim.

Prema navodima engleskih medija, Njukasl je spreman da ponudi 6,9 miliona funti za kupovinu napadača Liona, Bafetimbija Gomisa.

Sa Siseom u tandemu, snažni centarfor mogao bi da čini efikasni napad. Naravno, pod uslovom da Senegalac ponovi igre iz svoje prve polusezone u klubu, kada je na 14 utakmica postigao 13 golova.

To se dogodilo na izmaku takmičarske 2011/12, dok je tokom cijele prošle sezone imao problema i postigao samo osam pogodaka.

"Papis može da ima značajnu ulogu u našoj ekipi i očekujem da 'zapne' i pozitivno doprinese. Pomalo je prošle sezone na momente bio izolovan u napadu, ali očekujem njegov napredak, ako uspostavi dobar odnos sa budućim saigračem", dodao je Pardju.

Njukasl je prošlu sezonu završio na razočaravajućoj, 16. poziciji na tabeli. Sezonu prije toga zauzeo je peto mjesto, ispred Čelsija i Evertona.

(MONDO, foto: Beta/AP/ Scott Heppell)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC