• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk: Predsjednik otišao, Superliga u magli

Prvi čovjek Kuljana Zoran Osmajlić podnio ostavku, a klub je blizu odluke da napusti najelitnije srpsko takmičenje.

 Hajduk: Predsjednik otišao, Superliga u magli Izvor: MONDO

Hajduk iz Kule neočekivano se našao u velikom problemu. Na naplatu je stigao zaostali dug iz davnih vremena, nakon čega je predsjednik kluba odlučio da podnese ostavku.

"Hajduk je u ogromnom problemu. Na naplatu je stigao dug od 2,5 miliona evra, na ime neplaćenih investicija na stadionu još iz 1990. godine. Od mene se traži da platim taj dug, iako njemu nisam doprinio. Jednostavno, nemam taj novac", obrazložio je odluku o napuštanju čelne funkcije za "Sportski žurnal" Zoran Osmajlić.

On je dodao da nema rješenje za novonastali problem.

"Ne znam da li neko može da plati daj dug, to već nije dio mog posla. Žao mi je poslije svega, dvije godine sam posvetio Hajduku, ulagao sam lični novac, bez pomoći sponzora. Želio sam da napravim moderan klub i bio na dobrom putu. Ovaj problem, ipak, za mene je nerješiv. Problem nije nov i pokušao sam da ga riješim gotovo od kako sam stigao u Hajduk. Imao sam ideju da se stadion uknjiži kao imovina kluba, ali za to ne postoji zakonsko rješenje. Ovako, od mene se traži da platim dug za nešto što nije ni moje, ni kluba, na čijem sam čelu. Nisam, ipak, spreman na to", izjavio je Osmajlić i dodao da će ostati uz omladinsku ekipu Hajduka, koja će i dalje uživati njegovu maksimalnu podršku.

On je objasnio da je budućnost kluba sada u rukama Skupštine Hajduka koja bi trebalo da donese odluku o narednim koracima.

"Zasijedaće Skupština kluba. Grad bi trebalo da preuzme brigu o klubu, ali opštinska kasa, bojim se, nije dovoljna da se namire potrebe superligaša. Situacija je više nego dramatična. Moje ruke su vezane".

Najnoviji problemi doveli su u pitanje ostanak Hajduka u Superligi.

Odlaskom Zorana Osmajića iz Hajduka, svi igrači mogli bi automatski da postanu slobodni u izboru sredine ukoliko klub prema njima ne bi mogao da izmiruje obaveze.

Budući da šanse da Hajduk odustane od takmičenja u Superligi rapidno rastu, postavlja se pitanje ko bi mogao da popuni njegovo mjesto u elitnom srpskom takmičenju. Sve se glasnije spekuliše da bi to mogao da bude Voždovac. Konačna odluka mogla bi da bude poznata poslije Skupštine kluba iz Kule.

Ukoliko odustane od Superlige, Hajduk će se automatski preseliti dva ranga niže, u Srpsku ligu, a sve odluke moraće da verifikuje FSS.

(MONDO, foto: fkhajduk.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC