• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugašen Hajduk iz Kule!

Fudbalski klub Hajduk iz Kule objavio je da je na skupštini odlučeno da se ovaj superligaš ugasi, poslije 101 godine postojanja!

 Ugašen Hajduk iz Kule! Izvor: MONDO

Deset dana pred početak nove prvenstvene sezone Jelen Superlige Srbije - veliki problem i tužna vijest.

Superligaš iz Kule - Hajduk je ugašen!

"Poslije današnje skupštine kluba, sa neizmjernom tugom i velikim razočaranjem obavještavamo sve Kuljane, navijače, simpatizere i ljubitelje sporta i fudbala koje je naš gradski klub stekao tokom 101 godine postojanja i tokom 22 godine igranja u vrhu srpskog fudbala...da se Hajduk kakvog znamo gasi", navedeno je na zvaničnoj Facebook stranici kluba.

Ranije je predsjednik Zoran Osmajić podnio ostavku zato što su na naplatu došli stari dugovi, koje klub nije imao kako da vrati.

"Prvi tim je raspušten, skupština je podnijela ostavku. U narednim danima očekujte zvanično saopštenje i više detalja, kao i simbolično okupljanje kako bismo se dostojanstveno pozdravili od onoga što smo nekada imali i na šta smo bili ponosni", objavljeno je na strani kluba.

Zvonko Osmajić je u izjavi za "Večernje novosti" potvrdio da je Hajduk istupio iz takmičenja.

"Uhvatili ste me na oproštajnoj večeri sa igračima. Umjesto da pravimo planove kako da pobjednički krenemo u novoj sezoni, poslije odličnih priprema, okupili smo se da poželimo jedni drugima sve najbolje u nastavku karijera. Tačno je, Hajduk istupa iz takmičenja, ostao je bez uprave, Skupštine i bez kompletnog prvog tima. Na FSS je da odluči šta će sada biti", rekao je Osmajić.

On je dodao da je klub dužan oko dva miliona evra, a taj dug je napravljen još prije dvije decenije. Osmajić ističe da on niti ima te pare, niti želi da pokrije dug koji nije napravio.

Zajednica superligaša i FSS imaju vrlo malo vremena da odrede koji će klub "uskočiti" u superligaško takmičenje umjesto Hajduka. Moguće je da će to biti beogradski Voždovac, koji je bio treći u Prvoj ligi Srbije prošle sezone. Možda će to biti i BSK iz Borče, koji je bio pretposljednji u Superligi prethodne sezone.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC